Настоятель Унівської лаври готується до Кубка світу із паверліфтингу

bigg-2-23974-1495046957

Троє львівських богатирів готуються до Кубка світу із паверліфтингу, який цими вихідними прийматиме Київ.

Серед них настоятель Унівської лаври УГКЦ Макарій Дутка, пише zaxid.net.

Коли Макарій Дутка переступає поріг спортзалу, змінює рясу духівника на форму для тренувань. У дитинстві він займався спортом. Потім була двадцятирічна перерва, аж доки у монастирі не натрапив на штангу. Спершу вправлявся самотужки. Тепер це робить під наглядом професійного коуча – Павла Зінька.

На Кубкові світу прагне здобути звання майстра спорту України. Для цього йому треба буде підняти лежачи 130 кілограмів. Хоча на тренуваннях йому підкорюється і більша вага.

«У спортзалі пробував піднімати 140-155 кг. Хоча тренер каже, що це ще не чистий жим. Але вже над собою піднімав 155 кг. А коли одягаю ще спеціальний костюм, який називається слінгшот, то пробую жати 190 кг», ― розповідає ієромонах.

Перед важливими змаганнями він навіть взяв благословення у Блаженнішого Святослава Шевчука. Макарій Дутка зазначає: «Коли почав займатися спортом ще 4 роки тому в монастирі, якось ніби відкрилося мені друге дихання. Я сказав би, що моє духовне життя якось ще більше пожвавилося. Нова серія в мене в житті відкрилася».

Ще один член львівської команди ― Михайло Гладій. Він виступатиме у категорії «ветерани». Цей чоловік ― чемпіон світу та Європи із паверліфтингу, переможець Старого Континенту у бодібілдингу. Спортсмен зізнається: «Складніше, мабуть, захищати титули, бо здобувати їх в молодому віці легше. Там більше натхнення, більше, як кажуть, сили. А зараз мушу підтверджувати свою кваліфікацію».

Третій із богатирів, які готують м`язи до світової арени, – Юрій Табака. Атлет розповідає: «Перед стартами ми зменшуємо трішки навантаження для того, щоби підготуватися до змагань. Хоча до цього були інтенсивні тренування з максимальними вагами. Щоб зрозуміти, з якими показниками потрібно їхати».

На змаганнях із паверліфтингу за нагороди боротимуться представники щонайменше 14 країн. Львів`яни вирушать до Києва уже цієї п`ятниці, 19 травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: