У Львові пройде ІІ Форум культурних та креативних індустрій

23-25 травня 2017 року у Львові відбудеться ІІ Форум культурних та креативних індустрій.

Програма культурології Українського Католицького Університету у співпраці з Управлінням культури Львівської міської ради, програма «Культура та Креативність» ЄС-Східного партнерства,  «Лабораторія культурного проектування» та ГО «Креативні індустрії» запрошують на ІІ Форум культурних та креативних індустрій, який відбуватиметься 23-25 травня 2017 року в конференц-залі УКУ (вул. Хуторівка, 35а).

Цьогорічний Форум буде присвячений темі середовища культурних та креативних індустрій, яке вони творять і в якому вони розвиваються. Важливими елементами цього середовища є, зокрема, міські політики, різні освітні моделі та медіа як продукти та інструменти індустрій. Упродовж трьох днів відбуватимуться публічні виступи експертів Програми «Культура та Креативність» ЄС-Східного партнерства, а також дискусійні панелі за участю знаних в Україні фахівців-практиків, презентації проектів у сфері культурних політик, «альтернативної» освіти та «культурних медіа», неформальне спілкування.

Кожен день Форуму буде присвячений одній із тем:

День 1. Місто як середовище культурних та креативних індустрій

Поєднуючи у складні взаємозв’язки культуру, суспільство й економіку, культурні індустрії відіграють все більшу роль в міській політиці як засіб сталого розвитку і забезпечення конкурентної переваги над іншими містами і регіонами, а місто при цьому залишається постійним середовищем для нових ідей. На Форумі ми обговорюватимемо як створити сприятливі передумови для розвитку культурних та креативних індустрій?   Які критерії дають можливість визначити позитивний і негативний вплив «індустріалізації» на культурний, соціальний та економічний розвиток міст?

День 2. Неформальна освіта: можливості і виклики

Широке застосування комунікаційних технологій, економічна глобалізація та небачена досі швидкість технологічних змін визначають напрям змін освітнього процесу. Академічна освіта, особливо гуманітарного та соціального напрямку, відчуває тиск зі сторони «альтернативної освіти», яка краще адаптується до викликів сьогодення. У свою чергу, «альтернативні» освітні майданчики виявляють усі якості креативних  та культурних індустрій. Чи усвідомлюють вони себе такими? Які стратегії формування лідерів у сфері культури? Наскільки «альтернативна» освіта у сфері культури задовольняє попит у фахівцях? Чи можливо примирити «альтернативну» освіту із класичною й за ким майбутнє, належить з’ясувати у другий день Форуму, присвяченому неформальній освіті.

День 3. Медіа як інструмент і продукт культурних індустрій

Разом із експертами Програми «Культура та креативність» ЄС-Східного Партнерства й фахівцями медіасфери знаходитимемо візії розвитку «культурних медіа» в Україні, розбиратимемо успішні й невдалі промоційні кампанії культурних проектів, з’ясовуватимемо, який вплив культурних медіа на розвиток креативних індустрій, як змінюються ролі культурних медіа в культуротворчому процесі та чи усвідомлюють себе медіа продуктом культурних індустрій?

Захід є відкритим та безкоштовним для відвідувачів за умови попередньої реєстрації: https://goo.gl/forms/MLWK23LZap61r85z2. Реєстрація відкрита до 18 травня.

Співорганізаторами цьогорічного Форуму культурних  та креативних індустрій є Програма культурології УКУ, «Лабораторія культурного проектування», Програма «Культура та Креативність» Східного партнерства ЄС, Управління культури Львівської міської ради, громадське об’єднання «Креативні індустрії», Форум видавців, Інститут актуального мистецтва

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: