Українці самі винні, що не можуть отримати якісний парламент, – Разумков

abiturientu7

Більшість депутатів у Верховній Раді – статисти, а реальні рішення ухвалюєо обмежене коло осіб. Однак громадяни самі вині у тому, що уже роками не можуть отримати якісного оновлення парламенту, адже постійно голосують за ті ж самі сили, навіть не аналізуючи, чи дотримались політики передвиборчих обіцянок.

 

Таку думку в ефірі інформаційного проекту «Перші про головне. Коментарі» (щобудня 13:00–15:00 та 17:00–19:30 на телеканалі ZIK) висловив політичний експерт, директор Української політконсалтингової групи Дмитро Разумков, передає IA ZIK

У парламенті реальні рішення ухвалює лише певне обмежене коло осіб. Усі інші ж народні обранці виконують роль простих статистів.

«Говорити про якісно оновлений парламент і справді його мати – дві різні речі. Українські реалії, на жаль, якраз це підтверджують. Можна багато говорити про те, що після Революції гідності підхід політиків змінився чи у них зросла відповідальність перед обранцями. Та насправді багато хто із нинішніх депутатів – люди, які з року в рік займали різні крісла у Верховній Раді, змінюючи лише політичні сили» – вважає Разумков.

Тож не варто говорити про те, що маємо поганий парламент. Адже, як би там не було, ми самі його обираємо.

«Вони ж не силою захоплюють владу у Верховній Раді. Іноді складається враження, що люди йдуть на волевиявлення із заплющеними очима і зовсім не аналізують, чому обирають ту чи іншу політичну силу чи політика. Вони не задумуються навіть, що було виконано із тих обіцянок, які людина давала ще минулого разу, коли балотувалась», – зазначив експерт.

Часто люди голосують за звичкою або ж керуючись тезою «візьмемо з нього 200 гривень, більше він і так не зробить».

«Тож у першу чергу громадяни повинні нарікати на самих себе», – резюмував Дмитро Разумков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: