КНДР провела нове випробування балістичної ракети

_95836048_a475c6e7-2c51-46a8-bbfe-21811daa8b95
КНДР провела нове випробування балістичної ракети

КНДР здійснила нове випробування балістичної ракети середньої дальності - про це повідомляє міністерство оборони Південної Кореї.

За даними південнокорейських військових, запуск відбувся у провінції Пукчанг на заході країни. Ракета пролетіла на відстань близько 500 км і приземлилася у Японському морі, передає BBC Україна.

У Токіо висловити протест запуску і заявили, що північнокорейська ракета приземлилася неподалік виключної економічної зони Японії. Президент Південної Кореї Мун Чже Ін, у свою чергу, скликав термінову зустріч безпекових відомств.

За інформацією Білого дому, цього разу Північна Корея випробувала ракету меншої дальності, аніж попередні три рази.

При цьому, цей запуск Пхеньян здійснив через тиждень після того, як КНДР випробувала, як там заявили, «новий тип балістичної ракети», яка нібито може нести більшу ядерну боєголовку.

Раніше у неділю північнокорейські державні ЗМІ повідомили, що Пхеньян продовжуватиме тестувати «зброю, спроможну ударити» по США.

Минулого місяця Рада Безпеки ООН знову затребувала від КНДР припинити випробування балістичних ракет. У заяві Радбезу закликав Пхеньян «негайно продемонструвати щиру прихильність денуклеаризації (ядерному роззброєнню. - Ред.) через конкретні дії».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: