Сьогодні у Львові відзначають День пам'яті жертв політичних репресій

18641807907630306045367585404149o-361bc6e52969dc6dbe8456fa401f9092
Сьогодні у Львові відзначають День пам'яті жертв політичних репресій

Біля пам’ятника Жертвам комуністичних злочинів (пл. Шашкевича) керівництво обласної державної адміністрації, обласної ради, Львівської міської ради та представники громадськості поклали квіти та лампадки.

Духовенство провело екуменічну панахиду, після чого відбулось громадське віче, передає прес-служба ЛМР.

Згодом усі учасники заходу перейшли до Музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького». Від учнівського парламенту та громадськості до хреста на території Музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» поклали квіти та лампадки.

Всеукраїнське товариство політв’язнів і репресованих покладе квіти до приміщення колишньої тюрми (вул. Судова,7), до колишньої тюрми Бригідки (приміщення Львівського СІЗО, вул. Городоцька, 20). Також відбудеться покладання квітів до Стіни пам'яті та скорботи Львівським Крайовим Братством ветеранів національно-визвольної боротьби (вул. Замарстинівська, 9). До Меморіалу жертвам політичних репресій московського комуністичного режиму в Україні на полі поховань № 55 Янівського кладовища Львівською обласною організацією Всеукраїнської Ліги українських жінок також буде проведено чин покладання квітів. До поховань жертв терору НКВД у 1941 році на полі № 82 Личаківського кладовища квіти покладуть представники Львівської обласної спілки політичних в`язнів України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: