Дівчина з конкурсу краси – це симбіоз зовнішнього і внутрішнього, – директор «Міс Львів»

87070

Вже незабаром Львів дізнається ім’я найкрасивішої дівчини міста. Оберуть переможницю за результатами конкурсу «Міс Львів», який цьогоріч пройде 8-го червня в приміщенні Львівської опери.

За високий титул між собою позмагаються чотирнадцять претенденток.

Як обирали красунь та яка доля чекає на переможницю конкурсу – про це і не тільки в інтерв’ю Дивись.info розповіла директор «Міс Львів» Валерія Никифорець.

– Насправді, конкурсів краси є багато. Це як регіональні та міжнародні, так і конкурси від певних організацій чи видань. Як вважаєте, чим особливий Ваш і які умови його проведення цьогоріч? В чому родзинка?

– Так, це правда, конкурсів краси дуже багато. Якщо провести паралелі зі спортом, то, припустимо, є Олімпійські ігри і, окрім цього, ще проходить дуже багато спортивних змагань різного характеру. Тобто якщо порівняти з конкурсами краси, то Олімпійськими іграми тут є «Міс cвіту» і «Міс Всесвіт». Всі решта конкурсів краси є хорошими, але різниця є. Наш конкурс проводять під егідою конкурсу «Міс України», який натомість співпрацює з «Міс світу». Тобто ми делегуємо наших учасниць на конкурс «Міс світу». І одна із наших чинних міс попередніх років Андріана Хасаншин представляла Україну на красивих Олімпійських іграх «Міс світу» 2014-го року у Лондоні. У чому наша особливість? У тому, що в нашого конкурсу є історія. «Міс Україна» був заснований 1991-го року. Тобто, по суті, він існує стільки ж, скільки наша країна. «Міс світу» був заснований у ХХ столітті. Ми існує з 2009-го року. Ми конкурс з історією, з традиціями. У Львові, наприклад, після того, як з 2009-го ми стали популяризувати конкурси краси, їх теж стає все більше і більше. Ми завжди відкриті до дружби і з радістю даємо нашу егіду всім конкурсам, навіть аматорським. Єдиний нюанс був з одним конкурсом, який намагався, надіюсь, через нерозуміння законів, «позичити» нашу назву, але після заборони Верховним Судом України їм використовувати наш бренд, вони зробили щось типу публічного «ребрендингу» за «власним бажанням». Мене такий вихід з ситуації задовольнив. Одне слово, ми завжди готові поділитися досвідом з молодими організаторами. Чим більше якісних конкурсів та культурних подій пройде в нашому місці, тим краще для нас, львів'ян. Ну, звичайно, пам'ятаємо, що щорічні «Олімпійські ігри» краси нашого міста пройдуть 8 червня у Львівській опері, коли ми оберемо нову головну красуню нашого міста – «Міс Львів-2017».

– Якщо аналізувати минулорічні конкурси, Вам, як організаторам, все сподобалось? Чи були нюанси, які намагаєтесь цього року усувати?

– Мені здається, що давати оцінку повинні глядачі – люди, які прийшли в Оперу, підтримали наш конкурс тим, що купили квиток на нього. І приходять, в принципі, з року в рік або дивляться трансляцію по телевізору. Ми ж намагаємося тримати марку і кожного року ставати тільки кращими. Але оскільки ми живемо в матеріальному світі, ставати ще кращими зможемо тільки тоді, якщо нас буде підтримувати місто бюджетними коштами. І буде рости кількість наших партерів, яким ми дуже вдячні, що вони дають можливість проводити таке гарне свято для львів’ян кожного року.

– Як обирали учасниць? Що це за критерії, адже попри неймовірну зовнішність, дівчата повинні бути ще й освіченими?

– Щороку система відбору однакова: будь-яка дівчина, яка мешкає у Львові у віці від 16 до 24 років і є неодруженою. Одразу пояснюю, чому неодружена. Тому що в англійській мові слово «miss» означає неодружена дівчина, а «missis» одружена. Тому тут немає ніякої таємниці. Відтак усі дівчата, які відповідають вимогам, можуть спробувати свої сили і прийти на кастинг. Щороку кількість дівчат, які пробують свої сили, збільшується. Сотні красунь заповнюють анкети у нас на сайті. Також ми запрошуємо їх на етап самого кастингу, коли ми знайомимося вже наживо. Туди ми запрошуємо від ста п’ятдесяти до двохсот дівчат. Після того відбувається перший етап відбору, куди проходять близько п’ятдесяти дівчат. Фотографуємо їх біля нашого банера у купальнику і відправляємо фотоматеріали в Національний комітет «Міс Україна», який затверджує красунь на участь. Після того в дівчат розпочинається репетиційний процес, де ми вже більше знайомимося з ними, дивимося на їхні особисті якості, на характер, на бажання, на працьовитість. Звичайно, що конкурс краси відрізняється від модельного. По-перше тим, що в конкурсах краси недостатньо бути просто красивим. Без краси, звичайно, нікуди, але все ж таки, дівчина з конкурсу краси – це симбіоз зовнішнього і внутрішнього. Ця дівчина знає, навіщо їй корона, і знає, як бути корисною місту.

– Давайте трохи привідкриємо завісу конкурсу, і розкажемо читачам про те, як дівчата готуються.

– Дівчат наразі є вже 14. Це фіналістки. У них зараз репетиційний процес. По суті, щодня вони зайняті зранку до вечора. Що відбувається зараз? Це репетиції: підготовка до самого шоу. Це фотозйомки. Це майстер-класи з етикету. Це реалізація своїх соціальних проектів в межах проекту «Міс добре серце».  Цього тижня у нас заплановані поїздки в дитячі будинки.

– Розкажіть, будь ласка, про склад журі: хто ці люди і чи не мають вони вже своїх фавориток?

– Якщо говорити про членів журі, то ми ніколи не розголошуємо їхніх імен наперед. Це із зрозумілих причин, щоб уникнути різноманітного впливу. Так що членів журі ви дізнаєтесь вже 8-го червня у Львівські опері. Як правило, це люди зі сфери моди та краси, видавці журналів, публічні люди, ті, хто має відношення до конкурсу краси, звичайно, представники Національного комітету «Міс Україна», дизайнери. Ну і обов’язково  кожного року серед членів журі є представники ЗМІ. Знаю, що цей процес обвіяний багатьма легендами. Насправді, вибір головної красуні міста відбувається дуже просто. Кожен член журі віддає свій голос шляхом підняття руки за дівчину, яка найбільше сподобалась. У нас членів журі в загальному від 8 до 12. Так що це проста арифметика. Все просто, все дуже прозоро.

– Що чекає не переможницю, яким буде її майбутнє?    

– Однозначно можу сказати, що участь у конкурсах краси дає старт у дуже багатьох посиланнях. Дівчата приходять з різних причин. Хтось хоче реалізовувати соціальні проекти, хтось хоче стати головною красунею міста, хтось взяти участь в «Міс Україна», хтось потрапити на телебачення. Хтось, ну що вже гріха таїти, стати завидною нареченою. Тому що, звичайно, до дівчат з конкурсів краси прикута увага. Кожен приходить зі своїми бажаннями, зі своїми амбіціями. Що чекає на володарку титулу «Міс Львів»? Її життя кардинально зміниться. У неї буде насичене життя. Перше, що найважливіше, поїздка на конкурс «Міс Україна», а якщо пощастить, то, можливо, на конкурс «Міс світу». Звичайно, до неї збільшиться увага, це публічна діяльність і можливість реалізовувати всі свої соціальні ініціативи в новому статусі і за нових  можливостей. Окрім того, дівчата і міс отримають багато цінних подарунків. Але це далеко не найважливіше у цьому конкурсі. Головне –  можливість представити наше місто на національному конкурсі і право бути визнаною найгарнішою. Це мрія кожної дівчини.

Олег Галів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: