Підлеглий Синютки розкритикував компанію, яка проектує сміттєпереробний завод

02
Керівник департаменту житлово-комунального господарства Львівської облдержадміністрації Назарій Романчук

Керівник департаменту житлово-комунального господарства Львівської облдержадміністрації Назарій Романчук розкритикував роботу французької компанії «Egis», яка працює над проектом рекультивації Грибовицього сміттєзвалища і сміттєпереробного комплексу.

Керівник департаменту житлово-комунального господарства Львівської облдержадміністрації Назарій Романчук виступив із гострою критикою французької компанії «Egis», яка займається розробкою проектів рекультивації Грибовицього сміттєзвалища і сміттєпереробного комплексу. Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

За словами Назарія Романчука, у презентації роботи фірми «Egis» є більше питань, ніж відповідей.

«На сьогодні проектанти не надали інформації про технології, за якими будуватимуть завод. Крім того, вони розглядають чомусь тільки три ділянки, а не всі, які пропонувала область, — зазначив керівник департаменту. — Крім того, те, що ми чуємо від них по рекультивації полігону, схоже на те, що пропонує «Гірхімпром» (інститут гірничо-хімічної промисловості, який надає архітектурні, проектні, дослідницькі послуги, — авт.ред.). Як би ми не стали заручниками того, що ті 650 тисяч євро, які їм виділили, використають невідомо на що. Те, що ми побачили на нараді в ЛОДА під час їх презентації, було ні про що. І з такими підходами ми ще дуже довго будемо вирішувати проблему зі сміттям».

Читайте також: Хто, як, коли і за скільки планує збудувати на Львівщині сміттєпереробний завод

Варто зазначити, що перераховувати всі ділянки, які область пропонувала місту і компанії, представник ЛОДА не став.

У свою чергу, керівник проекту від компанії «Egis», Крістофер Раунд, зазначив, що їх робота строго контролюється багатьма інституціями, зокрема: Французьким урядом, Європейським інвестиційним банком та Європейським банком реконструкції та розвитку.

Керівник проекту від компанії «Egis», Крістофер Раунд. Фото: Дивись.info

«Ми відповідаємо усім їхнім вимогам і регулярно контактуємо з цими інституціями. Ми інформуємо їх про прогрес у роботі», — наголосив Крістофер Раунд.

Також експерт зазначив, що при розробці проекту, фахівці компанії вивчили роботу «Гірхімпрому» та використовують необхідну звідти інформацію. Але сам проект вони розробляють з нуля за тими ж принципами, за якими працювали під час проекту у Франції.

Кадри з презентації Крістофера Раунда

Нагадаємо, сьогодні компанія «Egis» оголосила, що сміттєпереробний комплекс слід будувати на території ТЕЦ-2, що на околиці Львова. Також Крістофер Раунд поділився проміжними результатами роботи над проектом майбутнього заводу та рекультивації полігону у Грибовичах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: