Завжди є місце для довкілля, – Пулітцерівський лауреат

18671419_1354959281251089_5512330891363939673_o
Боб Маршалл, журналіст, лауреат Пулітцерівської премії. Фото: Катерина Москалюк

Лауреат Пулітцерівської премії про те, чому не варто забувати про довкілля навіть у час війни.

Боб Маршалл — журналіст із Нового Орлеана, який за висвітлення надзвичайних подій у Луїзіані (зокрема наслідків урагану Катріна) отримав дві Пулітцерівські премії, виступив у Львові в Українському католицькому університеті з лекцією, під час якої пояснив, чому не варто забувати про довкілля навіть тоді, коли країна знаходиться у стані війни.

Журналіст наголошує: для довкілля завжди є місце.

«Я не живу у країні у стані війни, — зауважує Боб Маршалл. — Якби я жив під звуки бомб, коли вмирають люди, можливо, я би дивився на це інакше, але я завжди кажу: в якій ви будете жити країні, коли війна закінчиться? Завжди є місце для довкілля».

Експерт переконаний, що навіть у випадку, коли не вдається знайти медіа на теренах України, яке було б зацікавлене у текстах про стан довкілля, завжди можна звернутися до закордонних ЗМІ.

«Сказати, що писати про довкілля не потрібно, для мене рівноцінно тому, що сказати, мовляв, кримінальну хроніку або про війну не варто висвітлювати. Це важливе питання і для якості життя, і для життя як такого», — наголосив Боб Маршалл.

Читайте також: Не паліть мости, — фотограф Білого Дому поділилася професійними таємницями

Довідка: Боб Маршалл — журналіст із Нового Орлеана, який за висвітлення надзвичайних подій у Луїзіані (зокрема, наслідків урагану Катріна) отримав дві Пулітцерівські премії, нагороду Едварда Марроу від Асоціації радійних, телевізійних і мультимедійних новин; нагороду Генета за інноваційну вартову журналістику від Асоціації репортерів і редакторів-розслідувальників та багато інших. У минулому був введений у Залу спортивної слави Луїзіани як відзначений нагородами спортивний автор; писав на екологічні теми, займався розслідуваннями; останнім часом займався мультимедійною журналістикою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: