Манчестерський смертник за кілька днів до теракту повернувся з Лівії

People sit by the side of the road next to a police cordon outside the Manchester Arena,  where U.S. singer Ariana Grande had been performing, in Manchester, northern England, Britain
People sit by the side of the road next to a police cordon outside the Manchester Arena, where U.S. singer Ariana Grande had been performing, in Manchester, northern England, Britain, May 23, 2017. REUTERS/Andrew Yates TPX IMAGES OF THE DAY

Можливо, звідти він їздив у Сирію.

Салман Абеді, якого називають виконавцем кривавого теракту на стадіоні в Манчестері, нещодавно побував у Лівії. Про це повідомляє The Guardian.

The Times, посилаючись на шкільного друга Абеді, пише, що чоловік поїхав три тижні тому і повернувся до Британії всього за кілька днів до атаки. Імовірний терорист був британцем, але коріння його сім'ї – лівійське. Видання припускає, що батько Абеді знаходиться в Тріполі. The Sun повідомляє, що манчестерський смертник використовував поїздки до Лівії, щоб звідти добиратися до Сирії. Ця інформація поки не отримала підтвердження.

Як повідомлялося раніше, Абеді народився у Великобританії в сім'ї лівійців. Сусіди розповіли, що хлопець «дивно поводився» за кілька тижнів до вчинення вбивства 22 осіб. За їх словами, було чути, як 22-річний нападник «виспівував ісламські молитви» на вулиці біля свого будинку в південній частині міста. Поліція намагається встановити, чи діяв Абеді самостійно, чи був спільником у більш широкій терористичній мережі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: