В облраді пояснили, чому розпродають комунальне майно

privatizacija_2
Фото ілюстративне

В обласній раді планують продати два комунальних приміщення, які належать системі охорони здоров’я, та запевняють — так виглядає оптимізація роботи мережі лікувальних закладів.

Про це під час круглого столу, 23 травня, заявив начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Микола Бандра.

Вже у червні завершиться прийом заявок від охочих приватизувати приміщення по вул. Лемківській, 24 та Устияновича, 14, які належать фтизіатричній службі і вивільнилися внаслідок реорганізації медичної мережі.

Микола Бандра переконаний, що приватизація цих приміщень — питання оптимізації діяльності роботи мережі.

«Фактично обласна рада має визначитися, скільки для забезпечення потреб області необхідно цих підприємств, які саме, а далі — визначитися, що робити з іншими, — каже Микола Бандра. — Інше питання, що всі заклади виконують соціальну функцію, відповідно до свого галузевого спрямування. Але тут належить працювати вже галузевим департаментам, які мають зрозуміти, чи потрібні їм приміщення, чи ні, в якому вони стані. В результаті пропозицій галузевих департаментів ми матимемо більш оптимальні структури. Приміщення фтизіатрії, які підуть на продаж з аукціону, наповнять коштами ту ж систему охорони здоров’я для здійснення капітальних видатків».

У приклад ефективного управління майном області Микола Бандра навів також продаж друкарень, які вже не виконували своїх функцій. Кошти з їх приватизації підуть у бюджет розвитку на капітальні видатки.

Нагадаємо, Львівська обласна рада оголосила конкурс на приватизацію двох приміщень шляхом аукціону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: