Львів'ян запрошують на Всеукраїнський турнір з футболу серед дітей

C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_18685489_1445731262159989_477216133_n

6-8 червня у Львові відбудеться X Всеукраїнський турнір з футболу серед дітей «Легенди «Спартака» — 2017».

6-8 червня у Львові відбудеться X Всеукраїнський турнір з футболу серед дітей «Легенди «Спартака» —  2017».

6 червня у Львові стартує ювілейний X Всеукраїнський турнір з футболу серед дітей «Легенди  «Спартака» — 2017». Цього року участь у змаганні братимуть команди, учасники яких народилися у 2009-2010 роках. За звання кращих змагатимуться 12 команд зі Львова, Чернігова, Ужгорода, Черкас, Одеси, Хмельницького та Тернополя.

«Це дитячий турнір і чим більше їх буде, тим більше ростиме майстерність наших спортсменів. Наприклад, сьогодні імена учасників першого турніру відомі багатьом: це Олег Кудрик, який грає у «Шахтарі», Максим Соломаха й Олексій Гуцуляк з «Карпат», Мар’ян Мисик – капітан молодіжної збірної України та ФК «Сталь» та інші», — зауважує Андрій Перчак, голова Львівської міської організації фізкультурно-спортивного товариства «Спартак».

Віталій Ковтун

Генеральним спонсором турніру виступає Віталій Ковтун — громадський діяч, політик, голова благодійного фонду Віталія Ковтуна. Він переконаний, що спорт і фізична культура загалом — ті сфери, які сьогодні потребують популяризації та підтримки.

«Спорт — це обгортка фізичної культури. У нас зараз цьому приділяють дуже мало уваги, немає відповідної державної політики, немає тренду здорового способу життя. Але ми мусимо розуміти, що майбутнє покоління має бути здоровим, — зауважує Віталій Ковтун. — На мою думку, якщо говорити про спорт, треба підтримувати людей. Адже саме вони будуть прославляти місто і всю Україну на міжнародній арені. Тому ми маємо створити умови, які б дозволили їм залишатися у нас та перемагати будь де».

Голова благодійного фонду згадав приклад Іспанії як успішного представника на міжнародній футбольній арені. Віталій Ковтун наголосив, що вони б не досягли таких успіхів без цілеспрямованої державної політики та підтримки суспільства.

«Якщо у нас про спорт менше говорять, ніж про політику, то це певний сигнал, який свідчить, що ми не в тому напрямку думаємо. Мій фонд хоче це змінити. Тому у наших планах — розробка стратегії розвитку фізичної культури і спорту. Якщо ми матимемо цей продукт, нам буде легше отримувати підтримку Євросоюзу, гранти. Але якщо ми не захочемо змінити все навколо нас, то нічого не відбудеться. Задача суспільства поставити цю проблематику як одну з пріоритетних», — додав Віталій Ковтун.

Старт турніру «Легенди «Спартака» — 2017» запланований на 10:00 6 червня і триватиме протягом трьох днів на спортивно-розважальному конкурсі «Медик».

Команди, які братимуть участь в національному дитячому футбольному турнірі:

  • ФК "Львів"(м Львів)
  • ВО ДЮСШ “Блохіна – Бєланова” (м. Вінниця)
  • ·ДЮФК "Галичина”(м. Львів)
  • ФК "Прайд"(м. Львів)
  • ФК "Буковина” (м. Чернівці)
  • ФК "Фаворит"(Закарпатська обл., смт. Великий Березний)
  • ДЮФК "Чемпіон"(м. Тернопіль)
  • ДЮСШ "Бобровиця"(Чернігівська обл., м. Бобровиця)
  • ФК "Поділля"(м. Хмельницький)
  • ДЮСШ "Тернопіль"(м. Тернопіль)

Довідка: Футбольний клуб «Спартак», створений восени 1939 року, це символ зародження львівського футболу, перша команда від Львівщини, яка вдало виступала на всіх турнірах. У 1945 році львівський «Спартак» став переможцем всеукраїнського турніру. До команди запрошували кращих гравців та тренерів. А в історії післявоєнного львівського футболу «Спартак» став першою ластівкою, яка вилетіла на широку арену, про що нинішні покоління галицьких футболістів повинні пам’ятати.

З питань співпраці звертайтеся до прес-секретаря Анастасії Морокової.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: