Львівська ОДА перейматиме досвід Данїі у енергетичному плануванні

Сьогодні, 25 травня, представники Енергетичного Агентства Данії поділились досвідом з представниками Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України та обласної державної адміністрації щодо енергетичного планування.

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

Спеціальний радник Енергетичного Агентства Данії Надім Ніваз виступив з презентацією «Стратегічне енергетичне планування на регіональному рівні в Данії», де окреслив схему стратегічного енергетичного планування на рівні муніціпалітетів в Данії та відзначив, що ініціатива на регіональному та місцевому рівні є ключовим фактором для реалізації цілей ефективного енергоспоживання.

«Енергоефективність та енергозбереження – один із ключових пріоритетів стратегії розвитку Львівської області на період до 2020 року, – зазначив Директор департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження облдержадміністрації Михайло Мельник. – Для нас вкрай важливе отримання практичного досвіду данських експертів при розробці довготривалого стратегічного енергетичного планування».

Радник Агентства Патріція Ренот розповіла присутнім про методологію збору даних щодо енергоспоживання, їх аналіз, нанесення на карту та оптимізацію споживання енергоносіїв.

У ході зустрічі Михайло Мельник ознайомив присутніх з основними напрямки роботи департаменту у сфері розвитку альтернативної енергетики та енергозбереження, зокрема у житловому фонді та бюджетній сфері.

Директор департаменту відновлюваних джерел енергії Держенергоефективності Юрій Шафаренко зазначив, що Львівщина є індикатором реалізації успішних проектів, які згодом розповсюджуються на всю територію України

У результаті зустрічі данська сторона задекларувала свою готовність до співпраці з обласною державною адміністрацією у сфері підвищення енергоефективності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: