Нацбанк наразі не отримав конфісковані кошти Януковича

Національний банк України наразі не отримав конфісковані кошти екс-президента Віктора Януковича і його оточення, але очікує їх отримати найближчим часом.

Національний банк України наразі не отримав конфісковані кошти екс-президента Віктора Януковича і його оточення, але очікує їх отримати найближчим часом, повідомив заступник голови НБУ Олег Чурій, передає УНІАН.

«На сьогодні ми ще не отримали так звані «кошти Януковича». Вони сьогодні знаходяться на рахунку Держказначейства в «Ощадбанку». Ми очікуємо отримання цих грошей найближчим часом», - сказав Чурій.

За його словами, цим питанням зараз займаються Міністерство фінансів і Держказначейство.

«Але ми вважаємо, що ці кошти, безумовно, повинні надійти на рахунки казначейства Національного банку і бути зараховані в міжнародні резерви», - додав Чурій.

Як повідомлялося, 28 квітня секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов і генеральний прокурор Юрій Луценко заявили про набуття чинності рішенням суду про зарахування до держбюджету 1,5 млрд дол., заарештованих на рахунках Януковича і його оточення.

Згодом, 3 травня, прес-служба президента України Петра Порошенка повідомила, що конфісковані кошти в розмірі 1,1 млрд дол. зараховані на рахунки Державної казначейської служби.

Служба фінансового моніторингу України виявила 42 компанії-нерезидента, близькі до екс-президента Януковича, і заблокувала на рахунках 19 таких компаній 1,5 млрд дол. у червні 2014 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: