У Львівській області виділять 22 мільйони на лікування рідкісних хвороб

_open.az
Фото ілюстративне

22 мільйони гривень на Львівщині планують передати на лікування людей з орфанними (рідкісними) хвробами у рамках програми «Забезпечення дітей-інвалідів та дітей з важкими інтоксикаціями медичними препаратами, виробами медичного призначення та дезінтоксикаційною терапією на 2017-2020 роки».

22 мільйони гривень на Львівщині планують передати на лікування людей з орфанними (рідкісними) хворобами у рамках програми «Забезпечення дітей-інвалідів та дітей з важкими інтоксикаціями медичними препаратами, виробами медичного призначення та дезінтоксикаційною терапією на 2017-2020 роки».

Про це під час круглого столу 25 травня повідомила директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак.

«Ми на Львівщині одними з перших, у 2007 році, започаткували програму «Забезпечення дітей-інвалідів та дітей з важкими інтоксикаціями медичними препаратами, виробами медичного призначення та дезінтоксикаційною терапією». Цього року вона передбачає фінансове забезпечення у 22 мільйони гривень», — пояснила Ірина Микичак.

Ця програма передбачає надання медичної допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю, забезпечення дітей продуктами лікувального харчування, забезпечення дітей, хворих на муковісцидоз, на первинні імунодефіцити та важкий ювеніальний ревматоїдний артрит».

За словами посадовиці, Міністерство охорони здоров’я України вже кілька років не виконує свої зобов’язання перед областями по забезпеченню пацієнтів з орфанними хворобами.

«Ми не маємо поставок в повному обсязі. Крім того, ми не маємо своєчасних поставок. Сьогодні забезпечено тільки 40% за 2016 рік. І тільки зараз ми подаємо заявки на програми 2017 року», — зазначила Ірина Микичак.

Директор департаменту відзначила, що у Львівській області є 60 дітей, хворих на муковісцидоз, 20 тих, які мають первинні імунодефіцити, на важкий ювеніальний ревматоїдний артрит хворі 160 осіб, двоє мають хворобу Гоше тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: