Мешканців області закликають долучатися до боротьби з борщівником Сосновського

t_1_heracleum-mantegazzianum-ha-gmittelhauser-b

Мешканців Львівської області закликають долучатися до боротьби з борщівником Сосновського.

Про це Львівському порталу повідомили  у прес-службі НПП «Сколівські Бескиди».

Борщівник Сосновського – небезпечний вид рослин, який в деяких місцевостях став справжнім стихійним лихом, завдаючи відчутної шкоди господарствам на полях, луках та городах. Крім того, ця рослина несе загрозу життю і здоров’ю людей: під час контакту зі шкірою людини викликають важкі дерматити та хімічні опіки ІІ ступеня, а при попаданні в очі може привести до сліпоти. Борщівник має високу здатність до розмноження: одна рослина дає до 100 тис. насінин, які можуть проростати протягом декількох років. Тому в боротьбі з ним дуже важливо не допускати дозрівання й розсіву насіння.

Найкращим методом знищення цієї рослини є скошування молодого борщівника протягом вегетаційного періоду, хоча б два рази, оскільки після першого скошування зазвичай відбувається регенерація та повторне цвітіння. Також цю рослину можна знищувати хімічним методом. Насіння борщівника розноситься вітром і переноситься водою, тому зарості його часто зустрічаються уздовж берегів річок і узбіч доріг.

Заходи щодо знищення борщівника, починаючи з весни і до осені, зобов’язані проводити всі землевласники і користувачі земельних ділянок, на яких розповсюджена дана рослина.
У НПП «Сколівські Бескиди» проведено скошування борщівника на територіях Бутивлянського лісництва (біля «джерела Альберта», навколо «могили касира») та Сколівського лісництва (могила Святослава).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: