Суд Лондона відклав вердикт щодо «боргу Януковича»

29040_1_large_650x410

Суд Лондона відклав винесення рішення у справі про держборг України в 3 млрд доларів.

Високий суд Лондона відклав рішення за результатами сьогоднішнього чергового засідання за позовом Росії до України щодо єврооблігацій нашої країни на 3 млрд дол., викупленим РФ у грудні 2013 року згідно з домовленістю між російським президентом Володимиром Путіним і тодішнім главою нашої держави Віктором Януковичем.

Як повідомляється на сайті Міністерства фінансів, під час засідання суддя Блер (Blair) розглянув ряд невирішених питань за результатами рішення, винесеного судом 29 березня 2017 року, яким було схвалено прискорений розгляд позову РФ до України.
«Враховуючи складність порушених питань, суддя вирішив відкласти винесення свого рішення. Таким чином, після сьогоднішнього слухання суддя виділить певний час на те, щоб розглянути питання глибше перед тим, як винести своє рішення у визначений термін», - наголошується в повідомленні.

Мінфін нагадав, що під час сьогоднішнього засідання суд розглядав заяву України про подальше призупинення виконання судового рішення до завершення розгляду апеляційної скарги нашої країни в англійському Апеляційному суді, яке відбудеться не раніше 2018 року.

Нагадаємо, Високий суд Лондона в січні почав розгляд позову Росії до України щодо кредиту на 3 млрд дол., який наша країна вважає «хабарем» Кремля колишній українській владі за відмову від євроінтеграції, тоді як російська сторона наполягає на його погашенні.

29 березня Лондонський суд схвалив прискорений розгляд позову РФ, не визнавши обґрунтованість аргументів України в цій справі, однак Міністерство фінансів має намір на початку червня подати апеляцію на це рішення.

Україна успішно завершила реструктуризацію за 13 із 14 випусків облігацій у листопаді 2015 року, при цьому «російські» облігації не увійшли до цього переліку, оскільки РФ наполягала на отриманні кращих умов, ніж у інших кредиторів.

У зв`язку з відмовою РФ від участі в борговій операції Кабінет міністрів України в грудні 2015 року ввів мораторій на виплату за «російськими» бондами, а згодом рішенням Верховної Ради цей мораторій було встановлено як безстроковий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: