У Львові запрацюють енергозберігаючі технології за 500 тисяч євро

SAM_7309
Львів та Фрайбург підписали угоду про співпрацю щодо енергетичної оптимізації Рясне 1, Рясне 2 та Кам'янка. Фото: Дивись.info

У рамках співпраці з німецьким містом Фрайбург у Львові утеплять будинок, впровадять енергоефективні технології на подвір’ї школи, а також на неосвітлювальній вулиці.

Львів та німецьке місто Фрайбург 26 травня підписали угоду про співпрацю між міськими управліннями щодо енергетичної оптимізації окремих районів міста Рясне 1, Рясне 2 та Кам’янка, повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

За словами міського голови Фрайбурга Дітера Саломона, одна частина проекту передбачає заходи по енергозбереженню. Друга — LED-освітлення вулиць.

«Сьогодні ми відвідали Рясне та бачили будинок, у якому утеплять фасад та проведуть енергетичну санацію. Також ми хочемо, щоби мешканці зрозуміли, як економити, щоби вони могли регулювати рівень опалення і розуміли: якщо вони споживають менше, то і менше витрачатимуть коштів, — зауважив Дітер Саломон. — Я певен, що у цьому будинку це вийде, бо мешканці згодні на таку співпрацю. Сподіваюся, надалі буде більше бажаючих».

Андрій Садовий та Дітер Саломон. Фото: Дивись.info

Андрій Садовий зазначив, що цього року розроблять проектну документацію, а вже наступного розпочнеться активна фаза впровадження на практиці.

Загальні витрати на заходи становлять близько 498 тис. євро. Організація Engagement Global, згідно з угодою, покриває близько 448 тис. євро. Таким чином, частка витрат Львова та Фрайбурга сягає близько 25 тис. євро на місто.

Угода діятиме з вересня 2017 року по серпень 2020 за підтримки Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку, організації Engagement Global та програми NAKOPA (Довготривалий розвиток спільнот шляхом підтримки партнерських проектів).

Андрій Садовий та Дітер Саломон. Фото: Дивись.info

Нагадаємо, 23 травня стало відомо, де пропонує збудувати сміттєпереробний завод французька компанія «Egis».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: