У США вагітну ученицю не пустили на випускний

_96213440_maddi2

Американська школа не пустила на випускний вагітну дівчину, назвавши її «аморальною». Втім, вона тепер відвідає власну церемонію, організовану її батьками.

18-річній Мадді Ранклс, яка відвідує невелику приватну християнську школу в Меріленді, сказали, що їй краще не приходити на шкільний захід 2 червня, передає BBC.

У школі пояснили: так вона повинна відповісти «за свою аморальність».

В соцмережах засудили рішення керівників школи Heritage Academy в місті Гейґерстаун. Користувачі соцмереж пишуть, що школа не продемонструвала жодного християнського співчуття до підлітка.

«Heritage Academy має можливість продемонструвати любов і милість Ісуса. Натомість вона обрала засудження і осоромлення», - написав у Twitter користувач @WineyKnitter.

Користувачка Dawn McQueen-Shaw дорікнула шкільній раді: «Мій Ісус не завадив би Мадді Ранклс взяти участь, він би пішов туди з нею! На відміну від лицемірного керівництва».

Мадді Ранклс, яка була президентом студентської ради, - одна з найуспішніших учениць за рік.

Вона розповіла каналу CBS, що їй спадав на думку аборт, але вона «вчинила правильно» і вирішила лишити дитину, хлопчика.

На її бік стали різні люди, в тому числі батько Скотт Ранклс, який зрештою пішов у відставку з посади президента шкільної ради.

Пан Ранклс, хоча ще був на посаді, але не брав участі у розгляді питання про долю його доньки на церемонії вручення дипломів.

«Зазвичай, коли хтось порушує правила, ви караєте їх тоді, коли вони їх порушують... У випадку з Мадді, її покарання відстрочили на чотири місяці. Це зіпсувало її шкільний рік», - сказав він.

Учні цієї школи мають погодиться на кодекс поведінки, який передбачає неможливість «жодної сексуальній активності поза шлюбними зобов'язаннями між чоловіком і жінкою».

Завуч школи Девід Гобс написав у своїй заяви: «Дозвольте мені прояснити деякі факти. Мадді була покарана не тому, що вона вагітна, а тому, що вона була аморальною... її аморальність - це її власний вибір, з якого і почалася ця ситуація».

Батько дівчини розповів New York Times, що сім'я організувала власний випускний вечір для неї наступного дня після шкільної церемонії.

Мадді Ранклс каже, що буде виховувати сина, який народиться у вересні, за підтримки своїх батьків.

Вона відмовилася повідомити, хто батько дитини, але сказала, що він не навчається у її школі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: