День Героїв: тисячі львів’ян вшанували тих, хто захищав і захищає Україну (фоторепортаж)

YL8A0166

Сьогодні Львів відзначив День Героїв, який почався з покладання квітів до пам’ятника головному командирові УПА генерал-хорунжому Романові Шухевичу у Білогорщі.

Сьогодні Львів відзначив День Героїв, який почався з покладання квітів до пам’ятника  головному командирові УПА генерал-хорунжому Романові Шухевичу у Білогорщі.

Як повідомили в ЛМР, звідси стартувала 18-та щорічна естафета «Вогонь пам’яті героїв» за участю студентів Львівського державного університету фізичної культури. Опісля відбулось покладання квітів до могил Героїв на Личаківському кладовищі (на полі почесних поховань №67 та №76) та чин панахиди.

Від пам’ятника Тарасові Шевченку стартувала урочиста хода, до якої приєднались патріотичні, ветеранські та волонтерські організації, учасники АТО, родини Героїв Небесної Сотні, медики Майдану та учасники Революції Гідності, молодіжні громадські організації, ліцеїсти, школярі та студенти. Очолив колону оркестр Львівського державного університету безпеки життєдіяльності. Представники молоді несли портрети лідерів українського національного руху ХХ ст., а представники влади несли спільну стрічку.

Колона пройшла вулицями Львова до пам’ятника Степану Бандері. За маршрутом руху колони відбулись зупинки для вшанування визначних діячів української історії: біля таблиці Р. Дашкевичу (вул. Коперника), таблиці О. Гасину (вул. Коперника), таблиці патріарху Й. Сліпому (вул. Коперника), пам’ятника отцю М. Шашкевичу (вул. Коперника), таблиці жертвам спецслужб тоталітарних режимів (вул. С.Бандери), пам’ятника Жертв комуністичних злочинів (пл. М.Шашкевича), пам’ятника М. Вербицькому (вул. Т.Чупринки), таблиці Р. Шухевича (вул. Т.Чупринки), таблиці Є. Коновальця (вул. Є. Коновальця).

На площі біля пам’ятника Степанові Бандері хори з 20-ти районів області виконали Національний Гімн України під музичний супровід оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Також виступила дівчинка, чий батько загинув у зоні АТО. Опісля відбулась мистецька частина.

Також з 10:00 год у сквері «На валах» експонується виставка «Алея Героїв», а центральними вулицями міста пройшли патрулі в одностроях українських збройних формувань періоду національно-визвольної боротьби, які вітали львів’ян та гостей міста.

Фоторепортаж Назарія Фарша

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: