Ламінація вікон: як звичайне пластикове вікно стає кольоровим

1

Сучасні металопластикові вікна користуються значною популярністю серед українських споживачів. Адже, крім багатьох переваг у функціональному плані, такі вікна можуть бути виконані у будь-якому дизайні.

Сучасні металопластикові вікна користуються значною популярністю серед українських споживачів. Адже, крім багатьох переваг у функціональному плані, такі вікна можуть бути виконані  у будь-якому дизайні. Одним з основних способів зміни естетичного вигляду вікна є його ламінація.

Які існують технології ламінування металопластикових вікон

На сьогоднішній день є багато можливостей створити металопластикові вікна, які задовольнять будь-які смаки, в естетичному плані. Найбільш популярними є три основних технології, що дозволяють не лише надати віконному профілю будь-який колір, але й зробити його фактуру подібною до дерева та навіть до шкіри.

  • Технологія ламінування віконного профілю спеціальними плівками
  • Технологія фарбування віконного профілю порошковим способом
  • Технологія фарбування віконного профілю способом коекструзії

Є ще технологія забарвлення профілю в масі, яка не є ламінуванням, але досить часто використовується. Кожен з цих способів має свої переваги та свої недоліки. Однак усі вони є досить надійними, ефективними та абсолютно безпечними з екологічної точки зору.

Суть технології ламінування для забарвлення вікон

Це спосіб передбачає нанесення на поверхню металопластикового профілю декоративної плівки під великим тиском. Для кращого зчеплення плівки з поверхнею, використовуються спеціальні клеї. Нанесена таким чином плівка стає практично одним цілим з профілем. Тому пофарбований таким чином профіль є дуже зручним в експлуатації та догляді.

Крім того, ламінування дозволяє змінювати зовнішній вигляд вікна лише з однієї сторони. При цьому внутрішні поверхні залишатимуться білими, в будь-якому випадку. Така технологія використовується у випадках, коли потрібно зробити вигляд віконної рами гармонійним відносно дизайну інтер’єру чи фасаду будинку. Це один з найпопулярніших способів фарбування вікон в Україні.

Суть технології порошкового забарвлення вікон

Іншим способом фарбування поверхні віконного профілю є використання порошку, що складається з частинок, які мають протилежний електричний заряд ніж частинки маси профілю. Після цього, виріб поміщається в спеціальну камеру поляризації, де фарба фіксується. Профіль, пофарбований таким чином, можна згинати як завгодно.

Такий спосіб фарбування має більш низьку вартість, порівняно з ламінацією плівкою. А по якості не поступається ламінації. З іншої сторони, таким чином не можна зробити поверхню профілю подібною до дерев’яної. Зате можна робити будь-які  ламіновані вікна.

Одним з найбільших переваг порошкового забарвлення є не використання розчинювачів та очищувачів. А це значно зменшує час, що витрачається на забарвлення того чи іншого виробу. Як правило, порошкова фарба висихає за півгодини. До того ж, у складі порошкової фарби немає небезпечних органічних речовин. Тому вона є повністю безпечною для здоров’я людини.

Суть технології забарвлення вікон за допомогою коекструзії

Коекструзія дозволяє забезпечити якісне фарбування зовнішньої сторони профілю, при цьому внутрішня сторона залишатиметься білою. Забарвлення цим способом збільшує вартість приблизно на 25%, оскільки  для цього потрібне дороге сучасне обладнання та наявність висококваліфікованих фахівців. З іншого боку, це дуже надійно. Забарвлена таким способом поверхня профілю буде служити дуже довго, не втрачаючи своїх естетичних та експлуатаційних характеристик.

В процесі екструзії відбувається одночасне фарбування як профілю, так і його різнобарвного покриття. Фарбник та ПВХ з’єднуються в одне ціле.  А це означає, що пластикові вікна будуть дуже стійкими до будь-яких механічних впливів. Крім того, такі вироби не бояться підвищеного рівня вологості. Фарбником в даному випадку виступає акрил. Тому поява мікротріщин на поверхні виключена. А будь-які сліди механічних пошкоджень завжди можна усунути за допомогою шліфувального обладнання.

Суть технології забарвлення профілю в масі

У разі застосування цього способу, в масу сировини для майбутнього ПВХ профілю додається фарбник. Це дозволяє отримувати пофарбовану поверхню з усіх сторін. Навіть із внутрішніх сторін, ламінування яких іншими способами не проводиться. Переважно, такий спосіб використовується для надання профілю фактури дерева. Треба зауважити, що популярність вікон, забарвлених таким способом, постійно зростає.

Таким чином сучасні технології забарвлення віконного профілю дозволяють отримувати дуже надійні та довговічні результати. До того ж, з естетичної точки зору, такі вікна стануть одним з найпомітніших елементів як інтер’єру приміщення, так і дизайну його фасаду.

промоція

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: