СБУ проводить обшук в офісах «Яндекс.Україна»

ArticleImage_124376

У київський і одеський офіси компанії «Яндекс.Україна» проводять обшук представники СБУ.

Про це AIN.UA повідомила глава прес-служби «Яндекса» Ася Мелкумова.

«У наших офісах в Києві та Одесі зараз знаходяться представники Служби безпеки України. Інформацією про причини сьогоднішніх дій СБУ ми поки не володіємо. До наших офісах вже виїхали адвокати. В рамках правових процедур ми готові надати органам необхідну інформацію », - йдеться в повідомленні.

Інформацію про те, що СБУ прийшла з обшуком в українські представництва «Яндекса»  підтвердила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

За її словами, обшук проводиться на підставі статті 111 Кримінального кодексу України - державна зрада. Стаття поширюється на загрозу інформаційній безпеці країни. Винним за цією статтею загрожує позбавлення волі строком на 12-15 років з конфіскацією майна.

Неприємності у українського «Яндекса» почалися з моменту введення в дію фатального рішення РНБО про блокування російських сайтів. Незабаром після цього «Яндекс.Директ» відключив прийом платежів в Україні в зв'язку з тим, що рахунки ТОВ «Яндекс.Україна» заблокували банки. Втім, українські користувачі «Яндекс.Метрики» отримали інструкції обходу блокування: компанія запропонувала змінити код лічильника, щоб він використовував сховище не «Яндекса», а Amazon CloudFront.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: