Скоро відбудеться ІІ Міжнародний фестиваль Параджанова на Левандівці

f1_411f6

Цього року на Левандівці вдруге відбудеться фестиваль Параджанова. Так, упродовж 20-28 серпня Культурно-мистецький центр «Супутник» та парк «Левандівський» перетворяться на епіцентр актуальної культури міста.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

«Минулого року, коли ми ініціювали і провели перший фестиваль Параджанова на Левандівці, ми з великою надією, але з великою обережністю говорили про те, що хочемо, щоб фестиваль став традиційним, щоби він далі відбувався. І, власне, зараз ми вже впевнені, що фестиваль відбудеться. Більше того, він не просто відбудеться, він виходить на новий етап розвитку, він одержав новий подих, нову підтримку. З нами сьогодні є нова інституція партнерська, що мене дуже тішить, і що робить фестиваль якісно-новим на міжнародному рівні. Мова про співпрацю з Інститутом Адама Міцкевича у Варшаві. Завдяки підтримці інституту ми спільно до цієї програми, яка була, доповнивши, переосмисливши її, робимо одну велику особливість – це буде Міжнародна резиденція, де на основі відкритого конкурсу будуть запрошені митці з багатьох країн.

В ці дні серпня Левандівка, Левандівський парк, КМТ «Супутник» стануть дуже важливою точкою на культурній мапі нашого міста. Стануть, фактично, епіцентром актуальної, сучасної культури і Львова, і України, і, насправді, на міжнародному аспекті»,- зазначив Михайло Мороз, в. о. начальника управління культури ЛМР.

Особливістю цьогорічного Фестивалю стане міжнародна резиденція, куди на основі відкритого конкурсу будуть запрошені митці з України, Польщі, Грузії, Вірменії, Білорусі, Молдови та Азербайджану. Кураторами резиденції будуть Вікторія Данелян, яка курувала мистецьку частину першого Фестивалю, та Сармен Бегларян, експерт з візуального мистецтва, який співпрацює з Інститутом Адама Міцкевича у Варшаві. Під час резиденції на Левандівці митці працюватимуть з темами «параджанівської» свободи творчості, толерантності та міжкультурної синергії.

Окрім резиденції ІІ Міжнародний фестиваль Параджанова на Левандівці матиме змістовну освітню програму для дітей та дорослих, програму майстер-класів, окремі програми театру та кіно.

Організатором ІІ фестивалю Параджанова на Левандівці є управління культури Львівської міської ради у партнерстві з Інститутом Адама Міцкевича у Варшаві, Програмою Фонду Шерінга та спілкою МітОст.

Culture.pl – портал Інституту Адама Міцкевича – національного фонду, який займається промуванням польської культури у світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: