У Львові семикласників вчили, що таке відповідальність за тварин

1483401428-5160

Емоційним та пізнавальним фіналом відзначився цей навчальний рік для усіх семикласників Львова.

У травні зі школярами провели інноваційний курс гуманної освіти і тепер понад 7 тисяч юних львів’ян глибше розуміють суть гуманності та відчувають відповідальність за тварин.

Саме це і було однією із цілей освітнього проекту «Маленький Принц. Львів, що любить тварин», який впроваджувався у місті протягом цього навчального року. Ініціатором проекту є компанія Kormotech за підтримки Управління освіти ЛМР в особі НМЦО Львова. Партнерами проекту є ЛКП «Лев», а також ГО «Академія гуманної освіти».

Запровадженню курсу в усіх 138 школах Львова передувало його успішне тестування в 16-ти закладах наприкінці минулого року. Після пілотного етапу в проект були внесені відповідні корективи, аби удосконалити програму. У квітні-травні відбувались спеціальні тренінги для більш ніж 200 біологів і от наприкінці травня кожен семикласник Львова пройшов курс із чотирьох інтерактивних уроків та виїзного заняття на ЛКП «Лев».

«З практичної точки зору, існування такого курсу означає, що близько  7 тис. молодих львів’ян будуть більш свідомо заводити тварин, не викидатимуть їх напризволяще, належно доглядатимуть за ними, а безпритульних собак та котів з роками стане менше, - зауважує Катерина Ковалюк, керівник проекту «Маленький принц. Львів, що любить тварин» та служби зі зв’язків з громадськістю компанії Kormotech. – Проект має вірусну складову, звісно, в позитивному розумінні. Діти приходять додому, діляться новими знаннями із батьками та з друзями. До нас звертаються звідусіль та просять поділитись курсом. Це добрий сигнал, адже в планах у нас ціла Україна».

Навчальні матеріали для курсу були спеціально розроблені методистами НМЦО, спираючись на світовий досвід гуманної освіти, а також на інноваційні технології викладання, дидактичні задачі та інтерактивність. Також проект консультував зоопсихолог.

Прикметно, що у проекті «Маленький принц» об’єднали зусилля соціально відповідальний бізнес, влада, освітяни та громадські організації, тож тепер курс гуманної освіти буде впроваджено на постійній основі у навчальних програмах усіх шкіл міста.

Крім інтерактивних уроків, учні відвідували безпритульних тварин і усвідомили, скільки зусиль потрібно, аби доглядати за своїм вихованцем, тож зрозуміли суть відповідальності.

«Нашим дітям у школах багато розказують про екзотичних тварин. Але, на мою думку, було б правильніше і корисніше більше знайомити їх із тими тваринами, яких вони бачать щодня, які їх оточують у повсякденному житті, адже здобуті знання діти зможуть використовувати на практиці. Учням дуже сподобались ці уроки, вони питали, чому раніше не вивчали такого предмету. І це навіть попри те, що зазвичай під кінець року діти розслабляються. Особливо їх вразило заняття, присвячене емоціям тварин, яке допомогло краще зрозуміти сутність улюбленців та їхню поведінку. Ми сподіваємось, що наступного року швидше отримаємо навчальні матеріали і швидше зможемо розпочати такі уроки», – розповіла вчитель СЗШ №20 Оксана Кай.

Варто підкреслити, що Львів стає містом де бізнес, відчуваючи свою соціальну відповідальність, активно ініціює проекти, котрі роблять нашу громаду кращою.

Інформаційна довідка

Компанія «Kormotech» понад 13 років працює на ринку товарів для тварин. Компанія реалізує свою цінність любові до тварин не лише завдяки якісній продукції, а ще й низкою соціальних проектів, покликаних зробити життя тварин в Україні кращим. Первинно, компанія була ініціатором проекту «Маленький Принц. Львів, що любить тварин» та профінансувала пілотування курсу гуманної освіти. Зараз проект втілюється завдяки співфінансуванню компанії та Львівської міської ради.

Навчально-методичний центр освіти м. Львова знаходиться у структурі Управління освіти Львівської міської ради. Основною метою діяльності є методичне та інформаційне забезпечення навчально-виховного процесу, організація навчально-методичної роботи у загальноосвітніх, позашкільних та дошкільних навчальних закладах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: