Львів'янам пояснили, чому зросла ціна на газ

1491203117_povyshenie-tarifov-ukraina
Фото ілюстративне. Джерело: Профспілка працівників освіти і науки України

З 1 квітня уряд затвердив нову ціну природного газу для населення. Відтак, вже у травні споживачі отримують квитанції із вищими розрахунками.

Вартість природного газу для населення регулюється державою. 1 квітня Кабінет Міністрів підняв ціну на блакитне паливо до 6,9579 грн/куб.м. з 6,879 грн/куб.м. Про це під час прес-конференції повідомила начальниця відділу розрахунків з фізичними та юридичними особами ТОВ «Львівгаз збут» Ольга Чабан, передає ІА Дивись.info.

«Оптовим постачальником-монополістом у сфері забезпечення поставок газу населенню є НАК «Нафтогаз України». Саме вона отримує найбільшу частку від ціни природного газу — 70%. Ще 17% у структурі ціни — це податок на додану вартість, а 10% припадає на транспортні послуги, розмір яких регулює Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», — пояснює Ольга Чабан.

Читайте також: Тепер подати показник свого електролічильника можна через SMS

За її словами, «Львівгаз збут», на яку покладені обов’язки зі забезпечення газом населення, отримує 2,5% від загальної суми, тобто — 12 копійок від нового тарифу.

«Сюди входить робота із забезпечення своєчасних розрахунків, достовірний облік, договірна та претензійна робота, організація та забезпечення роботи Центрів обслуговування клієнтів, підтримка роботи сервісів «Контакт-центру» та «Особистого кабінету», обробка даних споживачів з пільгами і субсидіями, а також друк та доставка рахунків», — зауважує начальниця відділу розрахунків.

Інфографіка з сайту НКРЕКП

Також Ольга Чабан наголосила, що зміна вартості послуг за роздрібну поставку газу населенню зумовлена збільшенням мінімальної заробітної плати в країні, подорожчанням вартості друку рахунків, їх доставки тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: