Націоналісти прорвалися на сесію Львівської обласної ради: полетіли димові шашки (оновлюється)

DSC04821

Представники націоналістичних організацій ВО «Свободи», «Національного корпусу» та «Правого сектору» прорвалися до сесійної зали Львівської обласної ради.

 

Як повідомляє кореспондент ІА Дивись.info, під стінами Львівської облради сталися сутички. Охорона не змогла втримати націоналістів і вони таки прорвали до зали. Активісти викрикують гасла на кшталт «Разом і до кінця!», «Ганьба!» і «Банду геть!»

У приміщення полетіли димові шашки.

«Зараз у приміщенні все в диму. Майже нічого не видно. Активісти заблокували двері. Депутати опинилися практично у пастці», – передає кореспондент Володимир Галечик з місця події.

Нагадаємо, представники націоналістичних організацій, які сьогодні прийшли під Львівську обласну раду, вимагають від депутатів прийняти звернення до Президента, Кабміну на Верховної Ради з вимогою визнати Маніфест українських націоналістів та підписати закон про амністію воїнів АТО.

«Є інформація, що відповідно до таємних пунктів Мінських угод амністія захисникам України можлива лише разом з амністією сепаратистам, що є неприпустимо. В економіці присутня значна частина капіталу країни-агресора Росії. Потрібно націоналізувати підприємства країни агресора також українська земля під час війни не може бути товаром. Потрібно припинити піднімати тарифи, бо це зумовлює зубожіння українців. Тому вимагаємо прийняття звернення з вимого підписати закон про амністію, продовжити мораторій на продаж землі, припинити підвищувати тарифи, націоналізувати російські підприємства», – заявив представник «Національного корпусу» Святослав Сірий, виступаючи перед депутатами.

Водночас депутатський корпус Львівської обласної ради погодився включити це питання у порядок денний і готувався текст звернення. Однак протестувальники так і не дочекалися, коли місцеві обранці розглянуть це питання і пішли штурмом на сесійну залу.

13:45: Як повідомляє наш кореспондент з приміщення обласної ради, наразі з сесійної зали, яка була задимлена, вивели майже усіх людей, вікна відкриті, тож диму в приміщенні вже немає. За його словами, у ці хвилини тривають перемовини щодо того, аби повернути депутатів до сесійної зали, аби вони могли проголосувати за рішення.

«Зараз ситуація стабілізувалася, однак враження таке, що конфлікт може спалахнути знову кожної миті», - повідомляє Володимир Галечик.

Серед учасників протесту були помічені неповнолітні.

Натомість, за словами керівника львівського «Правого сектору» Тараса Бобанича, станом на 13:45 націоналісти розблокували приміщення сесійної зали.

«Усередині тільки депутати. Сторонніх людей немає. В холі знаходяться активісти. На даний час ми уточнюємо, чи ухвалять деякі положення нашого маніфесту стосовно заборони продажу землі, підвищення цін на комунальні послуги і амністії для воїнів АТО, які знаходяться в тюрмах. Зараз ідуть переговори і з головою обласної ради, і з депутатами», — повідомив він у коментарі ІА Дивись.info.

13.55: «Ситуацію під стінами Львівської обласної ради контролює поліція на чолі з керівником Головного управління Національної поліції у Львівській області. Всі обставини з'ясовуються», – про це у коментарі ІА Дивись.info розповіла керівник відділу зв’язків із громадськістю Головного управління національної поліції у Львівській області Світлана Добровольська.

14.15: за попередньою інформацією, депутати обласної ради сьогодні більше збиратися не будуть. Сесія перенесена на четвер. О 16-ій годині очікується брифінг голови обласної ради Олександра Ганущина. Тим часом представники націоналістичних організацій все ж очікують, що депутати зберуться, і не покидають обласну раду.

Також за попередньою інформацією, в результаті подій в облраді постраждали дві жінки, одна з яких журналістка. Біля приміщення ради стоїть карета швидкої допомоги.

14.45: представники націоналістичних організацій не збираються покидати обласну раду до наступної сесії. Про це кореспондентові Дивись.info повідомив представник «Національного корпусу». Тим часом як голова фракції ВО «Свобода» Руслан Кошулинський заявив, що на 15.00 очікуються збори голів фракцій облради.

15.37: депутат Львівської обласної ради Андрій Дума оприлюднив на своїй сторінці у Фб звернення, ухвалення якого вимагають представники націоналістичних організацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: