САП завершила розслідування у «газовій справі» Онищенка

Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила розслідування проти 8 підозрюваних у так званій «газовій справі» народного депутата Олександра Онищенка.

Про це прес-служба антикорупційної прокуратури повідомляє Facebook.

Прокурори САП та детективи НАБУ завершили вручення обвинувальних актів восьми підозрюваним та їхнім захисникам у так званій «газовій справі» Онищенка.

Зокрема, у САП повідомили, що сьогодні зранку 30 травня обвинувальний акт, складений детективами, буде направлено до суду для розгляду по суті.

«Підозрюваним, а із завтрашнього дня обвинуваченим, інкриміновано наступні злочини, передбачені ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364-1, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 366, ч. 1 ст. 388 КК України, а саме: участь у злочинній організації, створеній Онищенком О.Р. з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів; участь у злочинах, вчинюваних такою організацією; заволодіння майном ПАТ «Укргазвидобування» в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовими особами своїм службовим становищем; легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом; організація зловживання повноваженнями, тобто умисному, з метою одержання неправомірної вигоди для себе та інших осіб використанні всупереч інтересам юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми службовою особою такої юридичної особи своїх повноважень, що спричинило тяжкі наслідки; організація службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки; відчуження заставленого майна», – повідомили у прес-службі САП.

Одному із учасників злочинної організації, Валерію Постному, відведено роль організатора в складі злочинної організації.

На черзі ще 9 підозрюваних, які знаходяться в розшуку, в тому числі й Онищенко, щодо яких найближчим часом САП клопотатиме про спеціальне досудове розслідування, повідомили у прес-службі прокуратури.

Як повідомлялося, 15 червня 2016 року в НАБУ та Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили про викриття організованого злочинного угруповання, що завдало збитків державі у розмірі понад 3 млрд грн внаслідок спільної діяльності на підставі угод, укладених з ПАТ «Укргазвидобування».

Відповідно до доказів, отриманих під час досудового розслідування кримінального провадження, організатором корупційної схеми є Онищенко, якого Верховна Рада 5 липня позбавила недоторканності, а також проголосувала за його затримання та арешт, але до цього він, користуючись депутатською недоторканністю, втік з України.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: