У міськраді пояснили, хто з учасників АТО має першочергове право на квартири

http://photo.unian.net
Фото ілюстративне

У Львівській міській раді розповіли, хто з учасників АТО та їх сімей, в першу чергу отримає квартири у новобудові на вул. Під Голоском.

Наразі добудовується перша черга будинку на вул. Під Голоском у Львові. Про це 30 травня, під час прес-конференції, заявила заступниця начальника управління житлового господарства Львівської міської ради Галина Мазур, передає ІА Дивись.info.

За її словами, перша черга новобудови передбачає 53 квартири.

Читайте також: Учасники АТО отримають 450 ділянок під дачну забудову

«У першу чергу квартири у цьому будинку матимуть діти-сироти, які є учасниками АТО, у другу —  сім’ї загиблих бійців і у третю чергу — інваліди 1 і 2 групи», — зазначила Галина Мазур.

За її словами, учасники АТО, які перебувають у списку на першочергове забезпечення житлом, будуть мати можливість вибрати або грошову компенсацію, або ділянку для дачної забудови в районі Білогорща.

Читайте також: Які програми та пільги доступні учасникам АТО і їхнім сім’ям у Львові

Крім того, Галина Мазур зазначила, що відповідно до закону України № 1954- VIII від 16.03.2017 (набрав чинності 10 квітня 2017), запроваджена Програма державної допомоги на придбання (будівництво) житла для учасників АТО та внутрішньо-переміщених осіб. Законом прописаний принцип 50/50 — учасник програми сплачує половину вартості нерухомого майна, а іншу частину бере на себе держава. Розпорядник коштів — регіональне відділення державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

«Ця програма прийнята, але поки що немає механізму виділення коштів і самих коштів. Їх розпорядником буде регіональне відділення державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву», — додала Галина Мазур.

Нагадаємо, у Львові планують створити нові гаражно-будівельні кооперативи для учасників АТО. Крім того, дітей бійців запрошують на безкоштовні заняття з плавання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: