55 нових низькопідлогових «Електронів» курсуватимуть на 5-ти маршрутах Львова

Мережа громадського транспорту Львова поповнилася новими низькопідлоговими автобусами. Минулого тижня Львівське АТП-1 отримало від ТОВ СП «Електронтранс» ПАТ «Концерн-Електрон» останні 7 «Електронів». Відповідно, на балансі підприємства перебуває 55 нових, низькопідлогових автобусів. З них 25 вже курсують на маршрутах.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

«Для мене дуже важливо, коли люди вміють тримати слово. Ми домовилися з нашим львівським підприємством «Електронтранс», що до кінця травня усі 55 автобусів, які ми замовили, будуть передані місту. Сьогодні ми бачимо наявність усіх автобусів. Контракт виконаний, будемо оплачувати кошти. Моя позиція чітка: ми повинні підтримувати нашого товаровиробника, згідно з законодавством, безперечно.

Уже розписано, на які маршрути будуть виходити нові автобуси. Як я і обіцяв, частина з них курсуватиме в Рясне - це той район, який потребує більшої уваги. І також пропорційно по інших маршрутах. У нас план до 2020р на 70% оновити весь парк громадського транспорту Львова: це і автобуси, і електробуси, і трамваї, і тролейбуси», - наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами директора АТП-1 Ярослава Іванця, 25 «Електронів» вже курсують на маршрутах. Ще 30 автобусів зараз знаходяться в АТП-1.

«У нас, на території АТП-1, є 30 нових автобусів. З 23 зареєстрованих машин, 6 вже отримали книгу ОРу (книга обліку і реєстрації). Тобто, від завтрашнього дня вони вже можуть виїздити на маршрут. Усім решта ще потрібно книги ОРу. А 7автобусів ще потрібно реєструвати.

Новими автобусами будемо доукомплектовувати три маршрути – це маршрути № 3а, № 16 та № 46. Пізніше № 6а і № 2. І усі автобуси будуть на цих п’яти маршрутах»,- розповів Ярослав Іванець.

Нагадаємо, у січні 2016 р АТП-1 оголосило конкурс на постачання 55 низькопідлогових автобусів загальною вартістю 200 млн грн, на який подали пропозиції чотири фірми. Переможцем торгів став ТОВ СП «Електронтранс» ПАТ «Концерн-Електрон». Однак інший учасник торгів – ТОВ «УкрЄвроМАЗ» – оскаржив результати тендеру. 20 квітня Антимонопольний комітет скасував тендер АТП-1 на закупівлю автобусів. Проте ТОВ СП «Електронтранс» оскаржив таке рішення АМКУ в суді, і в серпні Київський апеляційний адмінсуд визнав протиправним скасування тендеру.

Протягом цього періоду ТОВ СП «Електронтранс» не могло розпочати виготовлення автобусів, оскільки до остаточного рішення суду Львівське комунальне автотранспортне підприємство № 1 не мало права підписати договір на поставку автобусів із переможцем торгів.

Договір підписали тільки 2 вересня 2016 року, тому сторони підписали додаткову угоду про продовження терміну поставки 55 автобусів на час, витрачений на процедури розгляду скарг. Виробничий цикл виготовлення автобуса становить 3,5-4 місяці і залежить в основному від термінів постачання основних агрегатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: