Майор Держспецзв'язку розповсюджував дитяче порно

PM412image003

Кіберполіція викрила 37-річного співробітника Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України у Волинській області, який, маючи спеціальні навички, розповсюджував у мережі Інтернет файли з дитячою порнографією.

 

Про це інформує Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Зазначається, що старший інженер Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України у Волинській області розповсюджував через мережу Інтернет порнографічні відеоролики із зображенням дітей у віці від 7 до 16 років.

У Департаменті кіберполіції Нацполіції інформують, що така протиправна діяльність тривала близько року, а коли стало відомо працівникам кіберполіції, за даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України, у межах якого оперативники протягом п'яти місяців документували протиправну діяльність зловмисника.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання чоловіка поліцейські вилучили комп'ютер, який він використовував для розповсюдження забороненого контенту, Wi-Fi роутер, кабельний модем та зовнішній вінчестер. Нині вилучену техніку направлено до експертного центру для проведення необхідних експертиз.

«У межах розпочатого кримінального провадження тривають слідчі дії. Зловмисник надає покази. Вирішується питання щодо оголошення йому підозри. Чоловіку загрожує до десяти років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», - сказано в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: