Мама реконструювала для своєї доні народний костюм за зразком з музею Івана Гончара

18766687_236638613501273_2067661147745535874_o

Тетяна Федосенко реконструювала український дитячий стрій за зразком з фондів музею Івана Франка.

«Чудовий досвід реконструкції народного вбрання, здійснений мамою для своєї дитини за зразками з фондів Музею Івана Гончара. Цей приклад як заохочення для багатьох бажаючих батьків вбирати своїх діточок у традиційне та правдиве», – йдеться у повідомленні музею.

Натомість Тетяна Федосенко написала: «Реконструкція українського дитячого строю для гурту Орелі при Музей Івана Гончара (Ivan Honchar Museum) Сорочка (м. Гадяч, Полтавська обл.) відшита з фондів музею.

Автор строю – Тетяна Федосенко, Модель – Федосенко Софія.

Консультанти: Сорочка – Hanna Koshmanenko та Олександра Сторчай, керсетка – Галина Кокорина та Творча студія «Ганна», спідниця та фартух – Юрій Мельничук, крайка – Людмила Сівцева-Климук, прикраса на голову (помпон, квітка, восковиця) – Нина Севастьянова, Фото – Makoviya Troian

Хочу висловити безмежну вдячність керівнику та натхненнику гурту «Орелі» - Мирослава Вертюк, за можливість поринути в давнину та долучитися до високодуховного процесу пошиття строю «мами для доньки»!!! Коли вишиваєш сорочку власноруч, то на генетичному рівні приходить розуміння того, що національний костюм іде поряд з народною піснею, фольклором і є визначальним чинником, який вирізняє нас з поміж інших народів!!!»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: