Одразу три компанії будуватимуть сміттєпереробний завод на Львівщині

16709651_585728224952099_285131482_o-1

Відповідне рішення ухвалила конкурсна комісія Львівської облдержадміністрації щодо визначення інвестора з будівництва сміттєпереробного комплексу з утилізації ТПВ на території Львівської області.

31 травня комісія при Львівській обласній державній адміністрації вирішила допустити до реалізації проектів з будівництва сміттєпереробного заводу одразу три підприємства.

Три підприємства — Інвестиційно-екологічна компанія «ІЕК», «Вейст Менеджмент Системс» та «Глассворк технолоджі» — зможуть збудувати сміттєпереробні комплекси на Львівщині, повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

При цьому, остаточне рішення про зведення заводу на тій чи іншій території прийматимуть громади, які там проживають. Про це заявила заступниця голови Львівської облдержадміністрації Ірина Гримак.

ТзОВ «Вейст Менеджмент Системс» та ТзОВ «Глассворк технолоджі» претендують на будівництво заводу на одній і тій самій ділянці у Миколаївському районі. Відтак, спеціальна комісія вирішила поновити пошук, аби знайти ще одну земельну ділянку.

Читайте також: Хто, як, коли і за скільки планує збудувати на Львівщині сміттєпереробний завод

За словами Ірини Гримак, це  землі у Сокальському районі, Яворівському, Мостиському, Миколаївському, Дрогобицькому районах. Попередньо в ЛОДА пообіцяли провести громадські слухання на тих територіях, які будуть придатні для будівництва заводу.

Крім того, комісія підтримала пропозицію про те, щоби один з інвесторів-переможців збудував комплекс на території ТЕЦ-2, яку Львівській міській раді порадила французька інженерно-проектувальна компанія «Egis». Відповідну пропозицію вніс перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус.

«Позитивно оцінивши одразу три інвестиційні пропозиції, ми також звертаємося до Львівської міської ради з пропозицією розглянути заявки цих підприємств на предмет можливості реалізації їх проектів на території ТЕЦ-2. Ми пропонуємо мерії визначитися, що для них краще: позичати гроші чи провести діалог з одним із трьох інвесторів і за їхні кошти реалізувати проект», — заявив Андрій Білоус.

Читайте також: Французька компанія визначила ділянку під сміттєпереробний завод

Ірина Гримак відзначила, що заводи можуть бути збудовані не раніше ніж за два-три роки. Такі терміни заявлені у конкурсних пропозиціях. Область планує провести громадські слухання за місяць і вже восени вийти на процедуру відведення земельної ділянки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: