У Чернівцях судитимуть начальника управління внутрішньої безпеки Нацполіції

Закінчено досудове розслідування у справі начальника Управління внутрішньої безпеки в Чернівецькій області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, його заступника та адвоката.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив військовий прокурор Олег Сенюк.

«Менше, ніж за тиждень, військова прокуратура Західного регіону України скерувала до суду обвинувальний акт по ще одній резонансній справі. Мабуть, усі пригадують гучне затримання надвечір 3 листопада 2016 року групи осіб – начальника Управління внутрішньої безпеки в Чернівецькій області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, його заступника та адвоката – не тільки на одержанні хабара, а й на спробі підкупу військового прокурора Чернівецького гарнізону.

Отож, досудове розслідування в цій справі вже завершено і обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до Шевченківського районного суду м. Чернівці для розгляду по суті. Зловмисники підозрюються за ч. 3 ст. 369, ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 369-2 КК України», – повідомив військовий прокурор.

Він нагадав, що на той момент військова прокуратура Чернівецького гарнізону здійснювала досудове розслідування щодо особи за підозрою в отриманні хабара.

«Указані правоохоронці разом із адвокатом вимагали в батька підозрюваного грошові кошти в розмірі 11 тис дол США, обіцяючи вплинути на прийняття службовими особами військової прокуратури Чернівецького гарнізону рішення щодо перекваліфікації дій підозрюваного. Натомість, у разі відмови надати вказану суму коштів, погрожували максимальною мірою покарання його сину та негайним звільненням останнього з роботи.

Зокрема, частину хабара в розмірі 5 тис дол США офіцери поліції планували передати військовому прокурору, а решту 6 тис дол США розділити між собою та адвокатом.

Прокурор, будучи людиною принциповою та професійною, одразу ж звернувся з відповідним рапортом до керівництва військової прокуратури Західного регіону України.

Саме під час передачі прокурору гарнізону частини неправомірної вигоди в розмірі 5 тис дол США зловмисників було затримано», – написав Олег Сенюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: