«Ми не будемо реагувати на будь-які ультиматуми», – Львівська облрада засудила події 30 травня

149128946858e3457c95d86

Депутати Львівської обласної ради прийняли заяву щодо засудження подій 30 травня, коли відбувся штурм ЛОР представниками націоналістичних організацій.

За це рішення проголосували 59 депутів, передає кореспондент ІА Дивись.info.

«Події, що сталися під час пленарного засідання сесії ЛОР 30 травня викликають почуття справедливого обурення... Львівська облрада заявляє про свій рішучий протест проти будь-яких спроб впливати у силовий спосіб на прийняття рішень найвищим представництвам органів Львівщини. Ми не будемо реагувати на будь-які ультиматуми від кого вони б надходили», йдеться зверненні.

Депутати також вимагають провести ґрунтовне розслідування — виявити та покарати організаторів та активних учасників силового захоплення ЛОР.

«Аналіз кримінального законодавства дає підстави стверджувати в діях осіб, які у силовий спосіб захопили приміщення ЛОР, є ознаки кримінального правопорушення передбаченими статтями 194, 293, 296, 341, 345 Кримінального кодексу України», йдеться у звернені.

При цьому депутати вилучили із проекту звернення посилання на статтю 186 ККУ пограбування.

Як пояснив прокурор області Юрій Квятківський, кримінальне провадження по тій статі може бути розпочате після того як буде відповідна заяву у правоохоронні органи та оцінені збитки. Варто відзначити, що проект заяви підписали керівники фракцій УКРОП, Громадянська позиція, Батьківщина, ББП Солідарність, НРУ, Народний Контроль, Радикальна партія. При цьому відсутні підписи керівників партії ВО Свобода та Самопоміч.

Нагадаємо, 30 травня мало відбутися чергове пленарне засідання сесії Львівської обласної ради. З самого ранку під стінами установи зібралися представники трьох організацій – ВО «Свобода», «Національного корпусу» та «Правого сектору». Вони вимагали від депутатів проголосувати за їхній маніфест, у якому йшлося про націоналізацію російських підприємств, припинення підняття комунальних тарифів, продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Оскільки депутати не встигли проголосувати до обіду за відповідне звернення, молоді люди штурмували приміщення Львівської обласної ради, у приміщення полетіли димові шашки, були і постраждалі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: