Підпал польської школи у Мостиськах: МЗС РП вимагає пояснень

000051

У Міністерстві закордонних справ Польщі очікують з’ясування обставин і встановлення винуватців спроби підпалу школи у Мостиська.

У Міністерстві закордонних справ Польщі очікують з’ясування обставин і встановлення винуватців спроби підпалу школи у Мостиська, повідомляє РАР.

МЗС висловило стурбованість спробою підпалу польської школи у Мостиськах. Відділ очікує з’ясування обставин і встановлення винуватців події. Консул РП у Львові підтримує зв’язок з директором школи і місцевою владою.

Подія сталася у вівторок, вночі. У приміщенні школи імені Королеви Ядвіги у Мостиськах було вибите вікно, через яке кинули дві пластикові каністри з невідомою речовиною. Про це повідомили у поліції області.

Мостиська знаходяться поряд з польським кордоном. Директор школи Тереза Тетерич розповіла телефоном, що протягом 15 років існування школи не було жодного схожого інциденту.

У директорки нема припущень, хто міг би стояти за інцидентом. «Тут немає тертя за ознакою національної приналежності. Українські діти приходять на наші дискотеки, наші діти ходять до них, у нас нема проблем. Мені здається, що зробив хтось, кого наняли для цього», – сказала Тетерич.

Завдані збитки оцінюється приблизно у 20 тисяч гривень. Тетерич розповіла, що на місці працює робоча група, а також прибув представник Генерального консульства Польщі у Львові.

У Мостиській школі з польською мовою навчання навчається 240 дітей.

Нагадаємо, у Мостиське відділення поліції 30 травня о 02.34 надійшло повідомлення від 43-річної місцевої мешканки про те, що у приміщенні однієї із загальноосвітніх шкіл виникло загоряння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: