У Львівській облраді силовики звітуються щодо розслідування подій 30 травня

18871153_1803403773308230_227858413_n

Керівники обласних управлінь Нацполіції та СБУ, а також обласної прокуратури розповіли депутатам обласної ради про хід розслідування подій 30 травня, коли Львівську облраду штурмували представники націоналістичних організацій.

Про це передає кореспондент ІА Дивись.info.

Як розповіли силовики, порушено кримінальне провадження за статтями хуліганство, групове порушення громадського порядку, захоплення приміщень, пошкодження майна та погрози та насильство щодо представників правоохоронних органів.

За даними силовиків, у штурмі облради приймали участь близько 100 осіб, в межах розслідування опитано 60 осіб, призначено 14 експертиз.

Нагадаємо, 30 травня мало відбутися чергове пленарне засідання сесії Львівської обласної ради. З самого ранку під стінами установи зібралися представники трьох організацій – ВО «Свобода», «Національного корпусу» та «Правого сектору». Вони вимагали від депутатів проголосувати за їхній маніфест, у якому йшлося про націоналізацію російських підприємств, припинення підняття комунальних тарифів, продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Оскільки депутати не встигли проголосувати до обіду за відповідне звернення, молоді люди штурмували приміщення Львівської обласної ради, у приміщення полетіли димові шашки, були і постраждалі, зокрема вагітна журналістка. Крім того, були постраждалі і серед правоохоронців, яких викликали на місце події.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: