Хлопець з інвалідністю підкорив Говерлу на спеціальному візку

1
фото: ЛМР

Цього тижня команда On 3 wheels здійснила особливе сходження на найвищу вершину України – гору Говерлу разом з Іваном Маслюком, у якого ДЦП, повідомляє ЛМР.

Цього тижня команда On 3 wheels здійснила особливе сходження на найвищу вершину України – гору Говерлу разом з Іваном Маслюком, у якого ДЦП, повідомляє ЛМР.

Цим сходженням вони започаткували новий проект On 3 wheels La Joëlette, метою якого є подорожі на спеціальному візку для людей з інвалідністю. Кожен похід буде відкриттям світу для людини з неповносправністю.

Підкорення гірських вершин людьми з інвалідністю стало можливим. Цього тижня це довела команда On 3 wheels з Львівщини. Іван Маслюк разом зі друзями підкорив гору Говерлу. Оскільки у Івана дитячий церебральний параліч, зробив він це з допомогою спеціального інвалідного візка La Joelette, розробленого у Франції. У сходженні взяли участь 7 осіб, 6 з яких почергово допомагали нести візок.

«З допомогою цього візка люди такі ж, як і я, мають змогу активно проводити час та подорожувати без обмежень, – розповідає Іван Маслюк. – Цей візок має одне колесо та спеціальні пристосування. Принцип такий, що один із учасників нашої команди тягнув візок в упряжці попереду, один тримав рівновагу позаду та контролював гальма. Інші хлопці почергово підштовхували візок. Спускатися звісно було набагато легше».

Як розповідає один із засновників проекту Олег Савчук, похід видався нелегким, оскільки погода була примхливою.

«Незважаючи на шквальний вітер та дощ, ми дуже щасливі, що допомогли нашому другові здійснити ще одну мрію. Знаючи, з якими перепонами щодня зіштовхується Іван, ми не можемо залишатись осторонь. Ми хочемо показати, що люди з інвалідністю, можуть подорожувати. Саме тому ми вирішили започаткувати новий проект в Україні», – каже Олег Савчук.

Головною метою проекту є зміна ставлення суспільства до людей з особливими потребами.

«Нам видається несправедливим, що в Україні люди з інвалідністю – це люди з обмеженими можливостями. Ми ж хочемо показати, що вони мають можливість, до прикладу, мандрувати і ми в цьому хочемо допомогти, – каже координатор проекту On 3 wheels Сашко Луцик. – Наша команда планує регулярно організовувати походи у живописні місця України для людей з обмеженими можливостями на спеціальному візку La Joelette».

Наступна поїздка планується вже через декілька тижнів. «Дякую кожному учаснику, який допоміг мені підкорити найвищу точку України. Ці враження неможливо забути. Я хочу щоб цей проект допоміг пережити такі ж відчуття багатьом людям, таким як і я», – зазначає Іван Маслюк.

Нагадаємо, минулого року команда On 3 wheels здійснила унікальну велоподорож до Лісабону. Тоді разом з Іваном Маслюком, який живе з ДЦП, вони перетнули 12 країн. Іван самотужки подолав 5000 км за 100 днів на спеціальному триколісному велосипеді, на якому можна крутити педалі руками. Саме тому проект здійснення мрії отримав назву On 3 wheels (На трьох колесах).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: