Садового зобов’язали до 12 червня очистити всі сміттєві майданчики Львова (документ)

unian_smittia_lviv_766677
Фото УНІАН

Фахівці Держпродспоживслужби Львова і області та обласного лабораторного центру протягом трьох днів проводили рейди сміттєвими майданчиками міста.

Про це стало відомо із розпорядження від 30 травня нинішнього року, яке є у журналістів Дивись.info.

Рейди тривали 18, 19 і 22 травня. Під час перевірки фахівці виявили купи розкиданого сміття, яке почало розкладатися і гнити. Спеціалісти зробили забір проб повітря та грунту.

«Згідно із протоколами досліджень, наданих ДУ «ЛОЛЦ МОЗ України» встановлення ГДК забруднюючих речовин (аміаку та сірководню) в атмосферному повітрі на 7 майданчиках у Франківському, Галицькому, Сихівському та Шевченківському районах, що свідчить про процеси гниття та розкладу побутових відходів, а саме: майданчик на вул. Б.Лепкого, 3-5 (протокол №38 від 19.05.2017 р.), біля воріт будинку №75 на вул. Терлецького (протокол №12 від 22.05.2017 р.), вул. Мартовича, 12 (протокол №40 від 19.05.2017 р.), вул.. Вернадського, 16 (протокол №41 від 19.05.2017 р.), вул. П.Панча, 24 (протокол №43 від 23.05.2017 р.), вул. Випасова, 9 (протокол №44 від 23.05.2017 р.), біля будинку №32 на вул. Вернигори (протокол №9 від 19.05.2017 р.)», – йдеться у документах.

Крім того, на п’яти майданчиках було виявлене бактеріальне забруднення – личинки і лялечки синантропних мух.

«В даній ситуації існує реальна загроза виникнення та розповсюдження серед населення міста захворювань пов’язаних з надмірним розмноженням комах, які переносять дизентерію та кишкові інфекції. Небезпечним фактором також є розмноження гризунів, які є переносниками небезпечних для людини хвороб (зокрема лептоспіроз)», – зазначено у протоколі.

До 12 червня Львівська міська рада на чолі з Андрієм Садовим мають подбати про вивезення сміття і очищення сміттєвих майданчиків від відходів, а також вжити термінових заходів з дезінфекції та дезінсекції контейнерних майданчиків. А щоб позбутися гризунів, до 10 червня має бути проведена дератизацію.

«Забезпечити системне вивезення побутових відходів з усіх мікрорайонів Львова і не допускати тривалого накопичення сміття, що може призвести до росту інфекційних захворювань серед населення міста», – йдеться в документі.

Натомість начальник управління охорони здоров’я Львова зобов’язаний проводити щотижневий моніторинг захворюваності населення кишковими інфекціями, іншими інфекційними чи алергічними захворюваннями, що можуть бути наслідком накопичення побутових відходів у Львові…

Про виконання розпорядження проінформувати Управління Держпроспоживслужби в м. Львові до 14.06.2017 р.

Тим часом у Львівській міській призначили директора департаменті з питань поводження з ТПВ. Ним став Іван Рудницький, який був позаштатним радником міського голови Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: