Теракти в Лондоні: поліція показала фото та назвала імена двох виконавців

1496726557-7606

За даними Скотленд-Ярду, це 27-річний Хурам Шазад Батт і 30-річний Рашид Редуан.

Лондонська поліція назвала імена двох із трьох виконавців теракту 3 червня. Про це повідомляє Русская служба ВВС. Обидва проживали в районі Баркинг на сході Лондона. Всі троє нападників були вбиті поліцейськими. Ім'я третього учасника нападу поки не називається. За даними поліції, Батт був родом з Пакистану і мав британський паспорт. Походження Редуана поки залишається неясним. Сам він називав себе марроканцем і лівійцем, а також використовував різні дати народження та імена. Батт працював в компанії Auriga (управляє системою ресторанів швидкого харчування Kentucky Fried Chicken), а до жовтня 2016 року шість місяців працював стажистом в службі підтримки клієнтів лондонського метрополітену.

«Хурам Шазад Батт був відомий поліції і МІ-5. Однак жодних даних про те, що даний напад планувався, не було. Інший нападник Рашид Редуан раніше спецслужбам відомий не був», - йдеться в повідомленні Скотланд-Ярду.

Як відомо, на всіх трьох нападниках були фальшиві пояси смертників. Судячи з фотографій в соціальних мережах, на тілі одного з чоловіків були закріплені предмети, схожі на балончики, які можна прийняти за саморобні вибухові пристрої. Увечері в суботу автомобіль врізався в натовп на Лондонському мосту, після чого троє озброєних ножами чоловіків вискочили з машини і почали нападати на перехожих. В районі ринку Боро-маркет всі троє були вбиті поліцейськими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: