У Львові розміщуватимуть інформаційні стенди про воїнів АТО

a1f4f27c64e0169343c1f585b1400605_650x410_2_650x410
Фото ілюстративне. РБК.

У Львові розміщуватимуть інформаційні стенди про воїнів АТО, а у час похорону бійців ресторанам рекомендуватимуть відмовитись від музики.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

У трьох локаціях Львова – пл. Ринок, просп. Свободи та вул. Університетській розміщуватимуть інформаційні стенди зі світлинами загиблих воїнів-уродженців Львова і області, а у час похорону бійців ресторанам, розміщеним поблизу Гарнізонного храму та за маршрутом руху похоронної колони, рекомендуватимуть відмовитись від звучання музики. Відповідне рішення прийняв сьогодні, 2 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради. Також планують розміщувати інформацію і про живих Героїв, які захищають Україну на Сході, щоб показувати героїчний приклад львів’ян, які живуть поруч.

Зокрема, з метою належного вшанування пам’яті воїнів – уродженців м. Львова та області, які загинули під час проведення антитерористичної операції, та інформування львів’ян і гостей міста про життєвий шлях полеглих земляків, вирішено:

– у дні прощання із загиблими воїнами у період з 8.30 год. до 22.00 год. розміщувати збірно-розбірні конструкції із світлинами воїнів та інформацією про них за адресами: пл. Ринок (біля головного входу до адміністративної будівлі Львівської міської ради); просп. Свободи (біля пам’ятника Т. Шевченку); вул. Університетська (біля входу до головного корпусу Львівського національного університету імені Івана Франка).

Також у разі, якщо прощання із загиблими воїнами відбувається у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, а поховання на Личаківському цвинтарі, Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій рекомендуватиме закладам ресторанної сфери, розміщеним поблизу Гарнізонного храму та за маршрутом руху похоронної колони, відмовитись від звучання музики на час проведення Чину похорону.

Окрім того, спільно з Львівським центром надання послуг учасникам бойових дій і учасниками добровольчих батальйонів, є напрацювання, щоб розміщувати на стендах також інформацію і про живих Героїв, які захищають Україну, показуючи героїчний приклад львів’ян, які живуть поруч.

«Ми б хотіли, щоб це рішення ніколи не мало своєї дії, але, на жаль, бачимо, як події розгортаються на Сході. Є загиблі учасники АТО, які є з міста Львова, з області, тому хочемо розміщувати інформацію про наших Героїв. Крім того, ми сьогодні зустрічались з добровольчим батальйоном, проговорили питання, щоб стартувати з такою ініціативою донесення, інтегрування у життя міста інформації і про живих Героїв. Ми вже запланували, щоб орієнтовно через два тижні можна було розмістити інформацію про першого Героя: фотографію, життєвий шлях.

Нам важливо опрацювати логістику, щоб можна було публікувати інформацію про живих Героїв, показувати їх героїзм. Адже на площі Ринок вдень проходять десятки тисяч людей. У нас, наприклад, була виставка, яка стосувалась наших Героїв, а зараз ми вже забронювали один стенд, який буде присвячений Героям. І перший результат покажемо вже скоро», - зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: