Прикордонники розповіли, кого можуть не пустити за кордон після 11 червня

1445338577-5801-evrosoyuz

Змін у заходах прикордонного контролю з 11 червня, коли запрацює безвізовий режим не буде, це зокрема стосується і польської сторони.

Змін у заходах прикордонного контролю з 11 червня, коли запрацює безвізовий режим, не буде. Це зокрема стосується і польської сторони.

Про це під час прес-конференції розповів начальник Львівського прикордонного загону Сергій Мельник.

«На кордоні українців будуть запитувати декілька речей: це термін дії  біометричного паспорта. На момент перетину кордону він має бути дійсним ще впродовж мінімум 3 місяців. Якщо це буде наприклад 2,5 місяці польські прикордонники будуть відмовляти в перетині кордону. Також має бути обгрунтування мети поїздки, фінансове забезпечення українців закордоном має бути в середньому 100 злотих на добу. Також можливе пред’явлення банківської картки. Щодо виписки з банку – польські прикордонники ще не надали інформації,» - розповів начальник Львівського прикордонного загону Сергій Мельник.

У перетині кордону можуть відмовити також якщо згідно бази даних прикордонників людина вчинила правопорушення за кордоном і має заборону на в’їзд.

«Якщо перед цим громадянин перетинав кордон по паспорту з візою і він  захоче схитрувати і перетнути по біометричному паспорту, то база даних все одно спрацює і він кордон не перетне,» - додав начальник прикордонного закону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: