Смерть приємніша, ніж думають, - ЗМІ

mertvyi-chelovek-3

Іноземні ЗМІ пишуть про "приємні емоції" перед смертю, як народження доньки робить батька кращим та як алкоголь шкодить мозку.

Іноземні ЗМІ пишуть про «приємні емоції» перед смертю, як народження доньки робить батька кращим та як алкоголь шкодить мозку.

Про це пише ВВС Україна з посиланням на Telegraph.

За словами дослідника Курта Грея з Університету Північної Кароліни, «смерть менш сумна і жахлива та приємніша, ніж думають».

Вчені дослідили блоги смертельно хворих і засуджених до смертної кари та стверджують, що чим ближча людина до смерті, тим позитивніші слова вона використовує, зокрема, концентруючись на релігії та родині.

Люди надзвичайно адаптивні, як фізично, так і емоційно, і ми продовжуємо займатися повсякденними справами, попри на наближення смерті.

«У нашій уяві смерть самотня і не має сенсу, але останні дописи в блогах смертельно хворих пацієнтів та останні слова засуджених до смерті сповнені любов'ю, дружбою і сенсом», - стверджує професор Грей.

Науковець зауважує, що в сьогоднішньому суспільстві смерть вважається чимось жахливим і трагічним, але, зрештою, «зустріч зі старою з косою може бути не такою вже й жахливою», пише Telegraph.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: