У Львові розпочався проект з мінімізації об'єму сміття «За 21 день до Zero Waste»

Ініціатива Zero Waste Lviv спільно з Інститутом міста та Львівською міською радою розпочала проект «За 21 день до Zero Waste». Організатори хочуть об’єднати львів’ян, які готові змінити свої звички й на практиці зменшити відходи у своєму побуті. Проект розпочали 5 червня і завершать 25 червня.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Щоденно організатори висилають учасникам завдання, які потрібно виконати протягом дня, а ввечері написати звіт на своїй facebook-сторінці. Окрім індивідуальних завдань, впродовж проекту відбудеться близько 20 відкритих подій: лекції, майстер-класи, кіноперегляди, ярмарок.

«Ми працюємо над зменшенням кількості ТПВ, яке продукується. Через перевикористання, через попередження великої кількості сміття – за цей проміжок часу (з січня) було декілька різних акцій, де працювали з ярмарками, кав’ярнями. За той проміжок часу завдяки колегам, які працюють над ініціативою Zero Waste, в міській ради створили департамент ТПВ. Одним з управлінь департаменту є управління розвитку поводження з ТПВ, яке має займатися і надалі після інституціоналізації та розвитку проектами, що працюють на зменшення, перевикористання, перетворення  в енергію ТПВ, що продукується в місті», - заявив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

За словами організаторів, до участі в проекті на сьогодні зголосилось 253 особи, а також понад 20 команд, представники яких будуть виконувати завдання разом. Це, зокрема, Кращий Сихів, Уряд студентів УКУ, дві IТ-компанії (Waverly та Innocode) та більш, ніж 15 сімей. Учасниками проекту є не лише львів’яни, а й охочі зі всієї України: Києва, Івано-Франківська, Одеси, Вінниці, Луцька, Полтави, Чернігова. У проекті беруть участь іноземні команди з Бреста (Білорусь) та Лунду (Швеція). Половина усіх учасників висловила бажання також допомагати у втіленні проекту.

«Ми намагаємося залучити дедалі більше людей до зменшення і усвідомлення тої кількості відходів, котрі генеруються в щоденному житті. Це вже другий захід подібного типу. Першим експериментальним проектом був тижневий проект, в якому зареєструвалося близько 300 людей, котрі ділилися досвідом та виконували завдання для зменшення кількості відходів. Той відгук, який ми отримали, спонукав нас до проведення заходу, що триватиме 21 день», - каже представник Zero Waste Lviv Ірина Миронова.

Організатори стверджують - планують акумулювати всі добрі практики, які вже впровадили мешканці Львова, й залучити активні львівські середовища до «безсміттєвого» способу життя.

«Є така легенда, що за 21 день багато всього змінюється. Ми пропонуємо львів’янам зменшити кількість свого сміття на 90% за 21 день. Люди реєструються, отримують 21 завдання – щодня по одному. Ми проводимо близько 15 подій по всьому місту – наголошуємо на тому, що зменшення кількості сміття не є жертвою. Це можливість покращити своє життя та життя людей навколо, адже ми покращуємо якість довкілля», - зазначив Віталій Соловій.

«Ми вирішили, що треба більше подій, активностей і лайфхаків. Офлайнові події починаються вже сьогодні – говоритимемо про сортування в ОСББ. Наступна подія – післязавтра студенти УКУ розповідатимуть про проблему харчових відходів Food Waste та її вирішення. Згодом будуть майстер-класи, зокрема з виготовлення альтернативних пакетів. Робитимемо також листівки з насінням, які можна буде не лише подарувати, а й пригостити», - розповіла про найближчі події представник ГО «За ЕКОрозвиток» Діана Попфалуші.

Зареєструватися до участі в проекті можна за посиланням. Щоб потрапити на події першого тижня, слід заповнити електронну форму. Всю детальну інформацію можна знайти у facebook-події проекту. Програму подій можна переглянути тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: