Збірна України програла одній з найгірших команд світу (відео)

PKU7158
фото Павла Кубанова

У контрольному матчі напередодні гри проти Фінляндії у рамках відбору до ЧС-2018 національна збірна України неочікувано поступилася команді Мальти.

Недаремно перед спарингом з мальтійцями наставник «синьо-жовтих» Андрій Шевченко акцентував увагу на тому, що суперник українців – команда, яка вміє захищатися та використовувати помилки суперника, та відзначив, що цей матч стане корисним для української збірної, а тренерський штаб української команди перевірить максимальну кількість виконавців. У підсумку, у контрольному поєдинку, який приніс несподіваний результат, справдилися всі передматчеві тези керманича української команди. Тренерський штаб «синьо-жовтих» перевірив у умовах, наближених до бойових майже всіх футболістів, викликаних на тренувальний збір, гра надала багато підстав для роздумів, а Мальта виявилася добре організованою командою, котра вміло захищалася, чекаючи помилки українців, та намагалася максимально використати бодай найменші огріхи в діях «синьо-жовтих». А ще не забуваємо про фортуну, яка цього вечора була на боці мальтійців. Аби переконатися в цьому достатньо поглянути на статистику: «синьо-жовті» перевершили опонентів у всіх компонентах: 11 проти трьох ударів по воротам, шість проти одного – влучних «пострілів». Але підсумковий рахунок – на користь суперника.

Україна з перших секунд заволоділа ініціативою на полі. Ще б пак – вважалося, що команда Мальти має виступити «спаринг-партнером» для «синьо-жовтих» напередодні дійсно важливої відбіркової гри з Фінляндією у Тампере. І спочатку складалося враження, що команда Андрія Шевченка не матиме складнощів для того, щоб кілька разів вразити ворота суперників у цій зустрічі. На 9-й хвилині Маліновський пробив ударом зі штрафного, але Хогг вдало обрав позицію у воротах. Ще через дві хвилини навіть голкіпер був безсилим, коли Селезньов перевірив на міцність стійку воріт, відгукнувшись на навісну передачу Морозюка з правого флангу.

https://youtu.be/EfatEiFVjL8

І тут сталося те, чого ніхто із українських вболівальників не чекав. На 14-й хвилині наш захист припустився позиційної помилки під час стандарту, і Мускат впевнено замкнув навісну передачу від партнера.

Найцікавіше було згодом – українці хоч і намагалися великими силами відновити паритет у рахунку, але за ступенем небезпеки саме «червоні» були ближчими до того, щоб вдруге зіпсувати настрій Пятову. На дотепний, але невлучний удар Коваленка, мальтійці відповіли нагодами Еффіонга, який з гострого кута не влучив у рамку воріт, а також Скембрі, який, вийшовши сам-на-сам із воротарем, симулював падіння у штрафному майданчику «синьо-жовтих».

На 45-й хвилині ще одну нагоду все-таки стати автором забитого голу мав Селезньов, але знову нашому форварду не вистачило влучності під час завершальної фази атаки, який спробував замкнути навіс з флангу від Морозюка.

У перерві наставник українців Андрій Шевченко провів 10 замін, заливши зі стартового складу лише Андрія Пятова. Перебудови відразу позначились на діях «синьо-жовтих»: вже на 51-й хвилині Сергій Кривцов небезпечно пробив здалеку – воротар мальтійців справився. Згодом двічі на ударних позиціях опинявся Віктор Циганков.

Згодом півзахисник «Динамо» втратив ще один шанс зрівняти рахунок, а трохи пізніше врятувати нічию для української команди могли його партнери по клубу – Бєсєдін и Шепелєв.

Товариський матч

Україна – Мальта – 0:1
Гол: Зак Мускат (14)

Україна: Пятов, Матвієнко (Бутко, 46), Кучер (Ордець, 46), Сидорчук (Малишев, 46), Ракицький (Кривцов, 46), Маліновський (Соболь, 46), Морозюк (Циганков, 46), Коваленко (Шепелєв, 46), Ярмоленко (Коноплянка, 46), Степаненко (Шахов, 46), Селезньов (Бєсєдін, 46).

Мальта: Хогг (Бонелло, 46), А. Мускат, Агіус, Файлла (Зерафа, 57), Крістенсен (Д. Камільєрі, 67), З. Мускат (Р. Камільєрі, 46), Борг, Фенек (Беццина, 82), Шембрі (Гамбін, 61), Еффіонг (Міфсуд, 70), Пізані.

Джерело: прес-служба ФФУ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: