Україна веде переговори з Чехією щодо спільного випуску Skoda

IMG_4471

Між Україною та Чеською Республікою ведеться діалог щодо випуску спільно автомобілів марки Skoda на території України.

Про це заявила віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час спільного брифінгу з міністром промисловості і торгівлі Чехії Іржі Гавлічеком, повідомляє Укрінформ.

«Ми намітили для себе плани, визначилися з готовністю розвивати співпрацю в сфері розробки виробництва, реалізації, модернізації трамвайних вагонів. У нас ведеться позитивний діалог щодо досвіду нашої взаємної співпраці щодо випуску спільно автомобілів марки Skoda на території України», - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Окрім того, за її словами, сторони «намітили окремі плани, які пов'язані з тим, що Верховна Рада України 17 травня цього року вже ратифікувала угоду між Кабінетом міністрів України і урядом Чеської Республіки про науково-технологічне співробітництво».

«Тому ми запланували, що вже в четвертому кварталі цього року відбудеться таке перше засідання спільного комітету саме з науково-технологічного співробітництва», - наголосила віце-прем'єр-міністр.

Вона підкреслила, що засідання українсько-чеської міжурядової змішаної комісії з економічного, промислового та науково-технічного співробітництва відбулося через майже 5 років, що обидві сторони вважають неприпустимо довгою перервою.

У свою чергу міністр промисловості і торгівлі Чеської Республіки Іржі Гавлічек вбачає у спільній зустрічі після тривалого затишшя хороший знак і розраховує привітати своїх колег із України наступного року в Празі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: