У парках Львова виявили паразитів

Львівські парки перевіряють на наявність в грунті та песку на дитячих майданчиках яєць токсокар. Про це повідомляє Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Львівські парки перевіряють на наявність в грунті та песку на дитячих майданчиках яєць токсокар. Про це повідомляє Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України, передає Vgorode

У зв’язку з тим, що за останні роки реєструється захворюваность на токсокароз серед населення Львівської області ( 2015 рік – 21 випадок ; 2016 рік – 16 випадків, поточний період 2017 року вже 9 випадків), фахівці паразитологічної лабораторії ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» розпочали моніторинг грунту-піску на дитячих майданчиках паркових зон м. Львова.

В травні моніторингові дослідження були проведені у парках «Левандівський», «Личаківський», «Погулянка». За результатами досліджень в парку «Левандівський» та лісопарку «Погулянка» виявлено забруднення грунту збудниками паразитарних захворювань (з 15 відібраних проб, у двох виявлені яйця токсокар).

Токсокароз — геогельмінтоз, основним джерелом хвороби є собаки (рідше коти), які забруднюють ґрунт яйцями токсокар. Найчастіше заражаються діти підчас ігор в піску або контакту із собакою. Симптоми хвороби проявляються лихоманкою, ураженням легенів (бронхіти, пневмонії, астматичний стан), печінки. У дітей спостерігаються приступи нічного кашлю, ядуха, астматичне дихання, підвищена дратівливість, поганий сон. У деяких людей токсокароз протікає з ознаками кишкової інфекції – болі в животі, блювота, пронос, метеоризм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: