УПЦ МП готує протести проти українського парламенту за участі прихожан

86206d3-mit-2-e1495196233117

Священнослужителі Української православної церкви Московського патріархату готують протести, щоб завадити Верховній Раді обмежити антиукраїнську діяльність цієї релігійної організації, яка керується з країни-агресора.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав український нардеп та керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

Він зазначив, що задля цього в УПЦ МП продовжується розробка стратегії і тактики дій. Зокрема, релігійна організаціє планує залучати до своїх протестів прихожан.

Читайте також: «Хохлы хотят русскую церковь отобрать!», або Чому УПЦ МП бунтує під Верховною Радою

«З ініціативи митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона в Донецькому єпархіальному управлінні УПЦ МП (м. Донецьк) відбулися збори за участю отців благочинних округів Донецької єпархії з метою відпрацювання взаємодії при організації акцій протесту з масовим залученням прихожан в разі, якщо український парламент почне обговорення законопроектів №4128 і 4511 (останній має на меті мінімізувати підривну діяльність УПЦ МП)», – мовиться у повідомленні Тимчука.

Нагадаємо, 19 травня під Верховною Радою відбувся молебень священиків і прихожан УПЦ МП, які протестували проти законопроектів №4511 та №4128. Протестувальники вважають, що ці документи покликані втручатися у справи церкви та тиснути на неї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: