В ЗСУ з’являться нові військові звання за стандартами НАТО

original-photo

Відповідно до стандартів НАТО, в Україні планується підвищення ролі сержантського і старшинського складу ЗСУ. Відповідний законопроект вже розробило Міністерство оборони України.

Про це розповіла начальник управління комунікацій і преси Міноборони Оксана Гаврилюк, повідомляє Уніан.

Вона також повідомила, що на сьогодні на розгляді в Адміністрації Президента, Верховної Ради і Кабінету міністрів перебувають 26 проектів нормативно правових актів, що забезпечують реалізацію реформ у сфері оборони.

Зокрема, за словами Гаврилюк, у Верховній Раді планується розглянути проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо військових звань військовослужбовців».

«Він покликаний підвищити роль сержантського і старшинського складу Збройних Сил України в навчанні, вихованні, підготовці особового складу і виконанні завдань за призначенням відповідно до стандартів НАТО. Документ передбачає встановлення нових військових звань сержантського і старшинського складу», – пояснила речниця Міноборони.

Серед цих нових військових звань – штаб-сержант, майстер-сержант, старший майстер-сержант, головний майстер-сержант, а також корабельні військові звання: штаб-старшина, майстер-старшина, старший майстер-старшина і головний майстер-старшина.

Так, задля запровадження таких змін, законопроектом вносяться зміни до закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», статуту внутрішньої служби і дисциплінарного статуту ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: