ВР відмовилася розсекретити документи про призначення пенсійних привілеїв екс-нардепам УРСР та СРСР

2

Народні депутати не підтримали запит до президента щодо розсекречення документів, якими встановлені пенсійні привілеї для колишніх народних депутатів УРСР і СРСР, а також колишніх партійних функціонерів.

Підтримали запит лише 101 депутат, не голосували – 193.

Запит до президента Петра Порошенка написав народний депутат Юрій-Богдан Шухевич.

«Стосовно зняття грифу «опублікуванню не підлягає» та скасування усіх засекречених нормативно-правових актів Президента України, якими встановлені незаконні пенсійні привілеї для колишніх народних депутатів УРСР і СРСР, колишніх перших секретарів обкомів Компартії України тощо та членів їх сімей, котрим обчислюють пенсії, виходячи з посадового окладу міністра Кабінету Міністрів України», – йдеться у запиті.

Відреагувала на голосування на своїй сторінці у Фейсбук юрист-кримінолог, кандидат юридичних наук, адвокат Анна Маляр: «Депутати сьогодні не підтримали запит стосовно розсекречення указів Президента про персональні привілейовані пенсії колишніх народних депутатів УРСР і СРСР, колишніх перших секретарів обкомів Компартії України тощо та членів їх сімей, котрим обчислюють пенсії, виходячи з посадового окладу міністра Кабінету Міністрів України.

І це в парламенті вже немає комуністів, багато молоді та учасників Майдану... влада інфікує невиліковно всіх однією спільною хворобою, яка зв’язує людей ланцюгом, навіть якщо вони з різних політичних таборів».

Як голосували депутати, можна дізнатися тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: