Розслідуючи закупівлю неякісної форми для військових, у тестя полковника знайшли 7 квартир

f3

Суд за клопотанням прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заарештував 7 квартир і 2 нежитлових приміщення, власником яких є тесть полковника, який очолює 1363 Головне військове представництво Міноборони.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на рішення суду.

У 2015-2017 рр. тесть начальника 1363 Головного військового представництва Міноборони придбав 7 квартир в Києві площею від 31 до 51 кв.м, а також два нежитлових приміщення - 16 і 27 кв.м. За інформацією детективів, чоловік підприємницькою діяльністю ніколи не займався, працював водієм, а в даний час пенсіонер і проживає в селі у Вінницькій області.

За клопотанням прокурора суд заарештував нерухомість.

У НАБУ вважають, що придбання цього майна може бути пов'язано зі зловживаннями в Міноборони при закупівлі костюмів в 2015-2016 рр.

У травні 2016 Міноборони підписало договори про придбання костюмів на 60,5 млн грн з компаніями «ІСО», «Авітекс», «Формстіль», «МІК», «Ан-Ва» і «ТУСМО».

Як стверджують в НАБУ, Головні військові представництва Міноборони не організували належної перевірки поставлених костюмів.

Згідно із службовим розслідуванням, приймальний контроль здійснювався або формально, або з грубими порушеннями ДЕСТу в інтересах приватних суб'єктів господарювання.

Крім того, в 2015 році був підписаний договір про покупку костюмів з компанією «ІСО» на 22,5 млн грн.

Як з'ясували детективи, перед підписанням договору маскувальні костюми з малюнком «ВАРАН» проходили тестування у військовій частині А0224. Після 2-3 прань забарвлення тканини змінювалося на більш світлий і зливалося в один світло-коричневий відтінок, в місцях інтенсивного носіння і на колінах фарба стиралася. Незважаючи на негативні результати, Міноборони купило ці костюми.

НАБУ зареєструвало кримінальне провадження у вересні 2016 з фактом зловживання владою або службовим становищем, а також незаконного збагачення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: