ЄС розчарований реформами щодо прав інтелектуальної власності

_96451912_gettyimages-527460898

Євросоюз розчарований повільним прогресом України в реформі законодавства щодо прав інтелектуальної власності. Про це повідомили на сайті Представництва ЄС в Україні.

Євросоюз розчарований повільним прогресом України в реформі законодавства щодо прав інтелектуальної власності. Про це повідомили на сайті Представництва ЄС в Україні, пише ВВС Україна

Європейські дипломати нагадали, що зона вільної торгівлі запрацювала 18 місяців тому, проте до Верховної Ради не подали "більшість законопроектів, які Україна зобов'язалася ухвалити".

«Ще в 2015 році експерти ЄС, працюючи разом з українською владою, підготували відповідні законопроекти. Проте вони досі перебувають на розгляді Міністерства економічного розвитку і торгівлі України», - нагадали у представництві.

Також повідомляють, що Україна мала надіслати до Ради пакет із чотирьох законів про інтелектуальну власність, які мали розробити на основі документів, які підготували експерти ЄС.

Сучасне законодавство України не містить адекватних норм для забезпечення ефективного дотримання прав інтелектуальної власності", - наголошують у представництві.

У відомстві також підкреслюють, що серед позитивних рішень є посилення боротьби проти інтернет-піратства.

«Вселяє надію нещодавно ухвалений закон про кінематограф. Він забезпечує кращий контроль інтернет-простору задля запобігання розміщенню нелегального контенту на веб-сайтах, що базуються в Україні», - заявили дипломати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: